Zelfcompassie meditatie cursus

Locatie
Oude Vest
Startdatum
20 september 2018
Dag
Donderdag
Tijd
19:30 tot 21:00
Einddatum
29 november 2018
Aantal lessen
10
Prijs excl. btw
€ 120,66
Prijs incl. btw
€ 146
Code
111.503.102
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Gertrude

    Krayenbosch, Gertrude

    Gertrude Krayenbosch is een bevlogen docent met ruime ervaring met lesgeven, ze weet veel van keramiek en geeft jou de nodige technieken aan om jouw keramische ideeën vorm te geven. Handvormen methode en decoratie technieken met engobe (kleisilb met kleurpigmenten) zijn verrijkende mogelijkheden om je te laten verrassen door de wereld van keramiek. Tevens kwam Gertrude 27 jaar geleden in aanraking met het Boeddhisme. Ze raakte bevriend met en geïnspireerd door Khanti Nouwen, één van de eerste docenten gespecialiseerd op het gebied van compassie en zelfcompassie. Na het overlijden van Khanti heeft Gertrude heeft ze zich verder verdiept in de aspecten van compassie en is zij een gecertificeerd begeleidster van de compassie training; (MBCL) opgezet door Erik van den Brink en Frits Koster.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Zelfcompassie meditatie cursus.

Zelf-compassie betekent dat je vriendelijk en begripvol bent naar jezelf zoals je bijvoorbeeld ook zou zijn naar een goede vriend of vriendin.

Bij deze zelfcompassie bijeenkomsten wordt als basis de mindfulness training of inzicht meditatie gebruikt om het proces goed te laten verlopen. Het is een voordeel wanneer je mindfulness training hebt gevolgd, maar geen vereiste. Het is wel fijn als je iets van meditatie ervaring hebt omdat je meer ondersteuning en verdieping in deze cursus zou kunnen ervaren.

Compassie naar jezelf ontwikkeld is van groot belang! Maar waarom eigenlijk?
Door met aandacht (mindfulness) naar onze eigen gevoelens en emoties te kijken zonder ze te onderdrukken of te veroordelen, je er niet door te laten opslokken maar deze met een open en vriendelijke houding te benaderen (zelfcompassie), kun je naast een betere relatie met jezelf ook een betere relatie met je omgeving of naasten opbouwen.Zelfcompassie blijkt bevorderlijk te zijn voor ons psychisch en lichamelijk welzijn en voor ons sociale functioneren.

Een gestaag groeiende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het beoefenen van zelfcompassie samengaat met:

- een grotere vaardigheid om met moeilijkheden om te kunnen gaan
- een verzachtende invloed op de impact van negatieve gebeurtenissen
- het meer nemen van persoonlijke initiatieven
- het nemen van verantwoordelijkheid voor eigen acties (ook wanneer die ongunstig uitpakken)
- minder angst om fouten te maken en minder angst voor afwijzing
- meer zelfrespect, sympathie en begrip voor eigen tekortkomingen
- een betere zelfzorg en een gezonder eetgedrag
- meer emotionele intelligentie en een effectievere emotieregulatie, door emoties     met vriendelijkheid in plaats van met vijandigheid te benaderen
- meer positieve emoties, inzicht, levensgeluk en optimisme
- meer sociale verbondenheid
- gezonder functioneren van onze hersenen en neurobiologische systemen

Tijdens deze bijeenkomsten maak je kennis met de genezende kracht van zelfcompassie. Zelfcompassie geeft ons de mogelijkheid om op een verstandige, onzelfzuchtige manier om te gaan met onszelf en met anderen.
We wisselen tijdens de avond zit-, loop- en ligmeditatie met elkaar af en er is ruimte om je ervaringen te delen in de groep.
Deze bijeenkomsten zijn voor beginners en diegenen die al eerder deel hebben genomen aan een cursus (zelf) compassie meditatie, door de beoefening helpt het je bij het vinden van verdieping op het gebied van innerlijke vrede, geluk en evenwicht.

Je bent meer dan welkom bij de proefles in begin van dit nieuwe seizoen.