Kindertheater 6-11 jaar

Locatie
Oude Vest
Startdatum
05 september 2018
Dag
Woensdag
Tijd
16:00 tot 17:30
Einddatum
03 juli 2019
Aantal lessen
37
Prijs excl. btw
€ 388
Prijs incl. btw
€ 388
Code
111.310.023
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Britt

    Fievez, Britt

    Samen mooie dingen maken, elkaar inspireren en uiteraard ook plezier. Enkele aspecten van theater en toneel die mijn werk zo geweldig maken. Werken met verschillende leeftijden en niveau's is voor mij een echte uitdaging. Tijdens mijn lessen krijgen de deelnemers dan ook de kans zich te ontwikkelen vanuit hun eigen kracht, tempo en passie.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Kindertheater 6-11 jaar.

In deze cursus gaan kinderen aan de slag met alle elementen van (muziek)theater. Naast veel improvisatie en theatersport zijn spel techniek, emoties, verbale- en non verbale communicatie onderdelen die deze cursus afwisselend en veelzijdig maken. Natuurlijk werk je ook mee aan presentaties voor publiek met groot applaus voor jou!

Wil jij graag meer weten over toneelspelen? Lijkt acteren jou een fijne uitdaging? Ben je graag creatief aan de slag in een groep en op z’n tijd individueel? Ben je gefascineerd door verhalen?

Mocht je deze vragen positief beantwoorden schroom dan niet en kom eens een les volgen bij mij. Ik heb altijd heel veel zin om met nieuwe mensen en ideeën aan de slag te gaan. Samen maken we er iets moois van!!

Over de les
We beginnen de lessenreeks altijd met wat algemene theateroefeningen. Door middel van deze oefeningen maak je je de eerste basis principes van deze werkvorm eigen en zal je sterker in je schoenen staan. Dit gebeurt veelal door uiteenlopende improvisatie- en groepsopdrachten. Hier is er voldoende ruimte voor eigen ideeën. Naarmate de cursus vordert is er steeds meer mogelijkheid om je individueel te ontwikkelen, met je eigen doelen op je eigen niveau. Ik vind het belangrijk dat de deelnemers het materiaal eigen maken door mee te denken over het uiteindelijke resultaat. Denk hierbij aan de motivatie van de personages, het verloop van het verhaal en het script. In overleg kunnen we werken aan een voorstelling of monologen. Uiteraard begeleid ik het bovenstaande intensief door regie aanwijzingen en de nodige ‘tips and tricks’.

Tijdens de theaterlessen zijn we vooral met elkaar bezig. Naast af- en toe wat tekst of personage verdieping, is er weinig zelfstudie. Uiteraard is er wel ruimte om bij een mogelijke voorstelling mee te denken over kostuums, decor etc. Dit gebeurt altijd allemaal in overleg met deelnemers, ouders en de cursus begeleider. Over het algemeen werken we hier met bestaande spullen of kosteloos materiaal.

Voor wie?
Theater is toegankelijk voor iedere leeftijd en ieder niveau. Iedere individuele deelnemer krijgt de ruimte om binnen een veilige omgeving te werken aan zowel groeps- als eigen doelen. Wel is het belangrijk dat de deelnemers hun eigen creativiteit willen ontwikkelen en openstaan voor aanwijzingen.