Muzikale verkenning 7+

Locatie
Rapenburg, Leiden
Startdatum
06 september 2018
Dag
Donderdag
Tijd
17:15 tot 18:15
Einddatum
04 juli 2019
Aantal lessen
37
Prijs excl. btw
€ 342
Prijs incl. btw
€ 342
Code
111.602.063
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Hesselien

    Bulens, Hesselien

    Al jaren geef ik met veel plezier de basiscursussen muziek bij BplusC. Het is leuk om jonge kinderen te leren naar elkaar en muziek te luisteren en hen spelenderwijs vertrouwd te maken met alle facetten van muziek. Muziek is verbinden! Muziek is genieten!

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Muzikale verkenning 7+.

Wil je eerst instrumenten  proberen voordat je een keuze  maakt? Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is op muziekgebied?
Dan is de cursus Muzikale Verkenning heel geschikt voor jou! Maak kennis met muziek, notenschrift en vooral met instrumenten!
Tijdens de cursus maken kinderen een verkenningsrondje langs gangbare instrumenten.
Door uitleg en zelf uitproberen, ontdekken kinderen welke instrumenten hen het meest aanspreken. Twee keer per seizoen krijgen de kinderen op vier verschillende instrumenten een proefles, gegeven door een vakdocent.

Op woensdagmiddag 23 januari 2019 vindt er een Instrumentenparade plaats.
De kinderen kunnen dan zelf kiezen bij welk instrument zij een les willen volgen.

Wilt uw kind naast Muzikale verkenning ook blokfluit-groepsles volgen?
Geef hem/haar dan ook op voor een blokfluit Start. Deze  blokfluitgroep duurt 30 of 45 minuten, afhankelijk van het aantal kinderen.
De blokfluitlessen sluiten aan bij de liedjes uit de cursus Muzikale Verkenning  en worden er indien mogelijk direct vóór of na gepland, zodat uw kind de lessen achter elkaar kan volgen. Als uw kind beide cursussen volgt geldt er een korting. Uw kind kan  de cursus blokfluit Start overigens ook  doen zonder Muzikale Verkenning te volgen.
De cursussen starten in september in Leiden Centrum (Rapenburg), Oegstgeest (Dorpscentrum)  en Wassenaar (Mansveldkade).
Het muzikale basisonderwijs is voor veel kinderen een opstap naar het zingen of het bespelen van een instrument.
Voor de meeste kinderen is echter het volgen van minstens één basiscursus aan te raden.

Weet uw kind al heel zeker dat hij/zij een bepaald instrument wil spelen, dan kan uw kind vanaf 5 jaar (blokfluit, zang, viool, piano,  ukelele) en vanaf 6  (meeste andere instrumenten)  ook direct een instrument leren bespelen of  in een koor leren zingen.