Literatuur Creatief Schrijven

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
10 september 2018
Dag
Maandag
Tijd
19:30 tot 21:30
Einddatum
15 oktober 2018
Aantal lessen
6
Prijs excl. btw
€ 131
Prijs incl. btw
€ 131
Code
111.715.200
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Simone

    Veenis, Simone

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Literatuur Creatief Schrijven.

Tijdens deze cursus Creatief Schrijven werk je vanuit associaties en d.m.v. creatieve schrijfopdrachten aan teksten over jezelf, over je eigen leven. Wat zit er onder de oppervlakte dat roept om opgeschreven te worden? Het resultaat is een mozaïek van grappige, ontroerende en verassende teksten over jezelf. Dat kan een kort verhaaltje zijn, een beschrijving van een gebeurtenis, een gedicht of een liedje. Verras jezelf!

In de les
We werken vanuit associaties. Denk daarbij aan een woordweb, maar dan iets persoonlijker. Als je daar de smaak van te pakken hebt, helpt het je bij al je schrijfopdrachten, privé of zakelijk. Maar we werken ook vanuit kleur, smaak en geur, omdat die zintuigelijke details oproepen, wat voor sterkere teksten zorgt.

Oefenen
Zelfstudie is niet nodig.

Lesmateriaal
Breng graag een pen en een A4 formaat schrijfblok mee. Of een laptop, als je dat fijn vindt werken.

Voortraject
Schrijfervaring is niet nodig. Wel is het gewenst dat je durft openstellen voor het onbekende en de zoektocht naar je eigen verhalen aan wilt gaan.

Afsluiting
Je krijgt feedback en tips over hoe je teksten sterker worden. Je leert beelden en metaforen gebruiken en oefenen met de ups en downs van een creatief proces. En bovenal is het creatief schrijven leuk en verrassend. Heel graag tot de eerste les!