Basklarinet Opstap

Locatie
diverse locaties
Startdatum
Starten is het gehele jaar mogelijk
Dag
diverse lesdagen
Tijd
in onderling overleg
Aantal lessen
5
Prijs
Tarieven Muziek
Code
108.609.003
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Anja

    van Dooren, Anja

    Aan de conservatoria van Utrecht (Docerend Musicus) en Den Haag (Uitvoerend Musicus) heb ik klarinet gestudeerd. Als uitvoerend musicus ben ik actief in diverse orkesten en kamermuziekensembles. Naast de klarinetlessen die ik bij BplusC geef, geef ik ook leiding aan een karinet ensemble en twee klezmergroepen.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Basklarinet Opstap.

Heeft u eigenlijk altijd al basklarinet willen spelen en misschien nooit de tijd of de gelegenheid gehad? Bent u toch nieuwsgierig en niet bang om iets nieuws te leren? Aarzel niet langer en schrijf u in! .

De basklarinet is een houten blaasinstrument.
Het instrument is veel groter dan de gewone besklarinet en klinkt een heel stuk lager.Om de basklarinet te leren bespelen is een basis van een aantal jaar les op de gewone klarinet wel handig (maar niet vereist). Ook moeten je handen groot genoeg zijn om bij alle kleppen te kunnen.De grepen en het aanblazen van de basklarinet zijn vrijwel hetzelfde als bij de gewone klarinet alleen speel je op een groter mondstuk met een groter rietje.Je kan met de basklarinet heel goed samenspelen in diverse orkesten en ensembles met verschillende muziekstijlen waaronder klassiek, jazz, klezmer en tango.

U kunt het hele jaar door starten met de opstapcursus.

Lesduur: 30 minuten
Aantal bijeenkomsten: 5 aaneengesloten lessen
Lesvorm N


Zodra u zich heeft ingeschreven, zal BplusC een docent conform uw wensen over dag, locatie en lesinhoud zoeken en u hierover binnen een week informeren. Aansluitend zal de docent contact met u hebben om de lesafspraken te maken.