De wereld van Toetanchamon

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
23 mei 2018
Dag
Woensdag
Tijd
19:30 tot 21:30
Einddatum
16 juni 2018
Aantal lessen
5
Prijs excl. btw
€ 79,34
Prijs incl. btw
€ 96
Code
110.208.003
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

De wereld van Toetanchamon

Onze docenten

  • van Gils, Patrick

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus De wereld van Toetanchamon.

De wereld van Toetanchamon

In 1922 ontdekte de Britse archeoloog Howard Carter het graf van farao Toetanchamon. Het was de grootste archeologische schat die tot op heden gevonden was. Het graf bevatte duizenden prachtige voorwerpen. Ondanks dat het de droom van elke archeoloog is om zo’n grootse ontdekking te doen was Howard Carter zelf wat teleurgesteld over de gevonden voorwerpen. Het graf bevatte nauwelijks informatie over Toetanchamon zelf, niets werd door het graf prijs gegeven over zijn regering, zijn grootste daden of zijn leven; Toetanchamon bleef een beetje een raadsel voor Carter.

Nu bijna 100 jaar later weten we, dankzij archeologische vondsten, veel meer over Toetanchamon. Tijdens de cursus ‘De wereld van Toetanchamon’ geeft Patrick van Gils u antwoord op de vragen waar Howard Carter geen antwoord op had. Hoe zag het Egypte van zijn tijd er uit? Wie waren de personen die hem ondersteunden bij het bestuur? Wie waren de ouders van Toetanchamon? Hoe was het gesteld met de buitenlandse contacten? Wat waren zijn belangrijkste daden? Waarom werd hij in een relatief klein graf begraven?

Na deze bijzondere cursus weet u alles over de beroemde Toetanchamon en het Egypte waar hij in leefde.

Les 1. Het Egypte van Toetanchamon

Les 2. De wereld achter Toetanchamon

Les 3 De buitenwereld van Toetanchamon

Les 4 De monumenten van Toetanchamon

Les 5. Bezoek Rijksmuseum van Oudheden

Cursusvorm: Hoorcolleges met veel ondersteunend beeldmateriaal. De getoonde presentatie krijgt u na afloop van elke les digitaal toegestuurd.

De laatste les bestaat uit een rondleiding over de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden. De nadruk van deze rondleiding zal liggen op voorwerpen die in relatie met de cursus staan. (De prijs van de cursus is zonder de entree van het museum, dat moet ter plekke voldaan worden, ook i.v.m. museumjaarkaart handiger).

Materiaal: Syllabus (verkrijgbaar via de docent €7,50)

Over de docent:

Patrick van Gils studeerde Geschiedenis en is sinds 2001 werkzaam als docent op een middelbare school. In zijn vrije tijd heeft hij zich intensief verdiept in de Egyptologie. Hij heeft onderzoek gedaan naar diverse Egyptologische onderwerpen. Sinds 2011 geeft hij cursussen, seminars en lezingen over het oude Egypte.