Viool plus Altviool

Locatie
diverse locaties
Startdatum
Starten is het gehele jaar mogelijk
Dag
diverse lesdagen
Tijd
in onderling overleg
Aantal lessen
Jaarcursus
Prijs
Tarieven Muziek
Code
108.641.903
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

 • Gerrit

  van Putten, Gerrit

 • Stijn

  Schmeddes, Stijn

 • Karin

  Kemper, Karin

  In 1988 studeerde ik af aan het Conservatorium Constantijn Huygens te Zwolle. Vrijwel direct daarna, in 1989, begon ik bij BplusC als docente viool. Ik ben bij verschillende muziekscholen werkzaam geweest. Momenteel speel ik als vast lid met het Leiderdorps Kamer Orkest.
 • Ingeborg

  Cneut, Ingeborg

 • Anne

  Claas, Anne

  Aan het Koninklijk Conservatorium heb ik viool en muziekpedagogiek gestudeerd, en in 2015 heb ik de Pabo afgerond. Tegenwoordig werk ik als viooldocente bij BplusC en als groepsleerkracht op een basisschool in Wassenaar. Ik breng graag mijn passie voor muziek over op mijn leerlingen. In de vioollessen geef ik regelmatig tips om thuis goed verder te kunnen oefenen.
 • Johan

  Top, Johan

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Viool plus Altviool.

Viool en altviool horen bij dezelfde instrumenten-familie, maar verschillen in klank en grootte. Verder staat altvioolmuziek in een andere sleutel genoteerd. De techniek is voor het grootste deel hetzelfde, maar er zijn ook enkele verschillen in de speelwijze.

In orkesten en kamermuziek-ensembles zul je met open armen worden ontvangen als je beide instrumenten bespeelt! Voor altviool is er overigens ook heel veel mooi solo-repertoire geschreven, waarin de altviool (anders dan in orkesten en ensembles) de hoofdrol speelt!

Deze cursus is een aanrader voor leerlingen die al ervaring hebben op tenminste 1 van beide instrumenten, en graag zowel viool als altviool willen spelen.

Gedurende het seizoen heb je iedere week les: de ene week vioolles, de andere week altvioolles. Beide lessen kunnen door dezelfde docent gegeven worden, of door 2 verschillende docenten.

Lesvorm E

Zodra u zich heeft ingeschreven, zal BplusC een docent conform uw wensen over dag, locatie en lesinhoud zoeken en u hierover binnen een week informeren. Aansluitend zal de docent contact met u hebben om de lesafspraken te maken.