Viola da Gamba Opstap

Locatie
Het Leidse Volkshuis
Startdatum
Starten is het gehele jaar mogelijk
Dag
Dinsdag
Tijd
in onderling overleg
Aantal lessen
5
Prijs
Tarieven Muziek
Code
108.665.022
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Viola da Gamba Opstap

Onze docenten

  • Ivanka

    Neeleman, Ivanka

    The Spirit of Gambo is het ensemble waarin ik speel. Bij internationale gambacursussen heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan ensembles. Ik werk samen met het Capilla Flamenca, Brisk en Camerata Trajectina. Viola da gamba heb ik gestudeerd bij Wieland Kuijken.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Viola da Gamba Opstap.

U kunt het hele jaar door starten met de opstapcursus.

Lesduur 30 minuten
Aantal bijeenkomsten : 5 aaneengesloten individuele lessen
Lesvorm N

De opstaplessen viola da gamba zijn voor de beginnende leerling. De lessen viola da gamba vinden plaats op locatie Leids Volkshuis op dinsdagen. Wie net begint en nog geen eigen gamba heeft kan een instrument huren bij Floris van der Voort. In de lessen gebruik ik naast allerlei losse composities het lesboek 'Viola da Gamba Schule für Anfänger' van Brigitte Gasser. In de individuele lessen gaat het vooral om strijktechniek en houding. Veel mensen die gamba willen leren spelen begonnen eerder in hun leven al op een ander instrument maar ook zonder die ervaring kun je leren gamba spelen, ook als je wat ouder bent. Het notenlezen ontwikkelt zich samen met de speeltechniek. Hoewel je het in Nederland nog niet zo vaak ziet, is viola da gamba ook heel geschikt voor kinderen. In Frankrijk en Amerika zie je dit al langere tijd.

Zodra u zich heeft ingeschreven, zal BplusC een docent conform uw wensen over dag, locatie en lesinhoud zoeken en u hierover binnen een week informeren. Aansluitend zal de docent contact met u hebben om de lesafspraken te maken.