Nieuw Grieks 1

Locatie
Oude Vest
Startdatum
06 november 2017
Dag
Maandag
Tijd
20:30 tot 22:00
Einddatum
11 juni 2018
Aantal lessen
25
Prijs excl. btw
€ 363
Prijs incl. btw
€ 363
Code
110.707.011
Instroom
U kunt nog boeken.

U dient eerst in te loggen voordat u items kunt bewaren.

Onze docenten

  • Pavlos

    Emmanouilidis, Pavlos

    In Athene ben ik opgegroeid en sinds 1990 woon en werk ik in Leiden. Vanaf 1995 ben ik de les Nieuw Grieks bij BplusC gaan geven.

Stel een vraag over deze cursus

Bij BplusC volgt u de beste les en cursus Nieuw Grieks 1.

Ik begrijp er geen jota van. Een bekende maar eigenlijk onterechte uitdrukking. Want jota is een van de makkelijkste letters van het Griekse alfabet.

Een alfabet dat zo anders is dan alle andere westerse en de eerste en hoogste drempel vormt voor het leren van de Griekse taal.

Grieks 1e jaar

Op de cursus Grieks 1e jaar wordt uitgebreid aandacht besteed aan de letters en de combinaties ervan. Daarna gaan we aan de hand van eenvoudige teksten en oefeningen de structuur van de taal leren kennen en een aardig woordenschat opbouwen.

We gebruiken het boek Dat is Grieks voor mij 1 van Petra Mens-Omtzigt en aanvullende oefeningen die elke les door de docent worden uitgedeeld.

Ook thema’s uit het dagelijkse leven, de gewoontes, de geschiedenis, de literatuur en de cultuur van het land komen aan de orde via artikeltjes die de docent uitreikt.

Tegen het einde van de cursus kan de cursist Griekse teksten lezen en eenvoudige gesprekken voeren en heeft kennis gemaakt met diverse aspecten van de Griekse samenleving.

In de bijlage "Wat hebben we dit jaar geleerd" krijgt u een idee van de stof die op het eerste jaar wordt behandeld.