Taalcursussen

Chinees

欢迎 - Huānyíng - Welkom

Chinees voor beginners
Deze cursus wordt gegeven bij de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU)

China is in de wereld steeds belangrijker aan het worden. De cursus Chinees voor beginners is daarom bestemd voor iedereen die er in geïnteresseerd om Chinees te leren en daarbij ook kennis te nemen van de cultuur van China en van de Chinese samenleving.

In deze taalcursus voor beginners ligt het accent op het verwerven van basiskennis van de belangrijkste Chinese taal, het Mandarijn. Er wordt aandacht besteed aan het spreken en luisteren naar het Chinees en u leert het schrijven in de karakters van de taal. U krijgt uitleg over hoe karakters in elkaar zitten en u leert elke les een aantal karakters schrijven. In 12 lessen kunt u zichzelf en uw familie voorstellen in het Chinees en leert u om over uzelf te vertellen. U zult in staat zijn om eenvoudige vragen te stellen zoals: hoe laat is het? Waar is het vliegveld? En hoeveel kost iets?

Terwijl u Chinees leert, komt spelenderwijs ook de cultuur en samenleving van China aan bod. Per les wordt een bepaald onderwerp behandeld en wordt er gekeken hoe Chinezen leven en denken. Verder is er iedere les ruimte om eigen onderwerpen in te brengen en vragen te stellen over het land.

Voor meer informatie en inschrijven kun je contact opnemen met Volksuniversiteit Leiderdorp