Meer weten over...

Instrumenten

Pop

Bij BplusC kan je beginnen aan je carrière als pop-idool!

Pop bij BplusC
Schrijf je je in voor drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen of zang (pop en jazz) in Leiden of Wassenaar? Dan kun je meedoen aan bandlessen. Dit is een uniek concept waarin je drie weken les hebt en in de vierde week in een band speelt op je eigen niveau en met dezelfde mensen.

Ter voorbereiding op de bandlessen volg je je eigen les(sen), vervolgens krijg je drie opeenvolgende weken les op het door jou gekozen instrument (of zangles), de vierde les krijg je, in plaats van de reguliere les, een les van een uur in een band en breng je het geleerde in de praktijk. De nummers die je als band gaat spelen worden in de drie band-lessen daarvoor behandeld. Daar worden ook de ritmes, fills, timing etc. betrokken in de lesmethode zodat je niet alleen liedjes speelt maar ook de ontwikkeling op je instrument doorgaat.

Op dit moment spelen er 17 bands bij BplusC die ieder jaar minimaal twee keer op het podium staan. Het doel is dat je na een aantal jaar zelfstandig als band kan functioneren.

Het traject:
Na 1 of 2 jaar spelen in diverse bands (ligt aan het niveau) ga je met de hele band of in een andere band wekelijks naar een bandles waarin je vaste bandcoach je de kneepjes van het vak leert, zoals:
- samenwerken
- luisteren naar elkaar
- band presentatie
- eigen nummers maken etc.
Uiteindelijk ga je na dit traject zonder begeleiding met je band verder.

Bandcoaching voor bestaande bands

Heb je al een band? Ook voor bestaande bands beiden wij bandcoaching aan. Hiervoor hoef je niet eens lessen te volgen bij BplusC. Wegens grote belangstelling worden leerlingen pas na overleg met de docent en teamleider in de Popschool geplaatst.

De afdeling popmuziek (drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen en zang)In de cursus Muzikale Verkenning maken de kinderen kennis met alle gangbare instrumenten en samenspelvormen. Dit introductiefilmpje over de afdeling popmuziek wordt ter ondersteuning van deze lessen gebruikt.