Muzikale Basisvorming (AMV)

Ukelele

De ukelele is een vrolijk klinkend instrument dat goedkoop is in aanschaf, makkelijk te hanteren is en snel een leuk resultaat geeft. Ook voor kleine kinderhandjes is het heel geschikt.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen in een groep op ukelele-cursus en zo samen muziek leren maken! In de lessen leren ze op een speelse manier de ukelele te bespelen. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende geluiden en manieren van spelen en er is veel ruimte voor improvisatie. Omdat veel kinderen graag bewegen is ook hier ruimte voor. Het plezier in muziek staat voorop.

Heeft uw baby of peuter eerder een cursus bij BplusC gevolgd, dan zal docente de favorieten uit deze cursus in de ukelele lessen terug laten komen. Kinderen vinden het heel erg leuk om liedjes die ze kennen te leren spelen. Noten lezen is niet nodig. De lessen zijn bedoeld voor kinderen die zelfstandig kunnen deelnemen aan een cursus. Is uw kind jonger dan 6, dan kunt u uw kind opgeven voor de ouder-kind-cursus, waarbij een ouder/verzorger meekomt op les.