Trombone

 

De trombone staat ook wel bekend als "schuiftrompet" en valt het meeste op door de schuif die je heen en weer ziet bewegen tijdens het spelen. De trombone heeft een helder, warm geluid dat het meest van alle koperinstrumenten lijkt op een zangstem.

De trombone is net als de trompet, tuba en hoorn een koperblaasinstrument. Dit betekent dat je geluid maakt door de trilling van je lippen als je blaast. De schuif zorgt ervoor dat je de juiste toonhoogte speelt in combinatie met de goede trilling van je lippen. Vanaf ongeveer 7 jaar kun je beginnen op de alt-trombone en vanaf 10 jaar speel je op de tenor-trombone. De tenor-trombone is de meest gebruikte trombone en je kan hiermee in alle muziekstijlen terecht. Of je nu Mozart wil spelen in een symfonieorkest of Ellington in een big band; met een trombone ben je overal welkom. Gevorderde trombonisten kunnen eventueel kiezen voor de bas-trombone waarmee je makkelijker lekkere lage noten kan spelen.
Voor jonge leerlingen is sinds kort ook de Pbone mini beschikbaar; een echte trombone maar dan van kunststof waardoor het instrument veel lichter, en minder kwetsbaar is. Deze Pbone is ook nog eens erg goedkoop!

De trombonelessen zijn er vooral op gericht om je eigen talent zo snel mogelijk te ontwikkelen. Hiervoor krijg je oefeningen van je leraar en gebruik je boeken waarbij je meestal begeleiding hebt van een meespeel-CD. Je kunt ook al snel terecht in één van de muziekschool-orkesten waarin je leert samenspelen. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde muziekstijl (klassiek, jazz, salsa, pop, enz.) dan kan de docent het lesmateriaal daaraan aanpassen. Als trombonist ben je altijd welkom in de meest uiteenlopende orkesten!

 

Je kunt een alt- of tenortrombone bij BplusC huren. Een nieuwe tenortrombone kun je in de winkel kopen vanaf ongeveer 700 euro. De Pbone mini kost ongeveer 150 euro. Je docent wil je altijd adviseren bij de aanschaf van een instrument.


De koperblazers (trompet, hoorn en trombone), introductiefilmpje
In de cursus Muzikale Verkenning maken de kinderen kennis met alle gangbare instrumenten en samenspelvormen. Dit introductiefilmpje over de koperblazers wordt ter ondersteuning van deze lessen gebruikt.

Ga naar ...

Aanbod trombone
Koperblazers voorop!