Saxofoon

 

Saxofoonspelen kan vanaf ongeveer 9 jaar, als de tanden gewisseld zijn en de handen groot genoeg om de kleppen te bedienen. Aangezien de (alt)saxofoon een tamelijk zwaar muziekinstrument is, moet de leerling ook nog sterk genoeg zijn om hem te dragen. Er wordt wel eens beweerd dat de longen voldoende groot moeten zijn, maar het blazen op een saxofoon is meer een kwestie van een goede ademtechniek dan van de hoeveelheid benodigde lucht.

Als een leerling te jong of te klein is, is een paar jaar blokfluit een uitstekende voorbereiding op het saxofoonspelen.

Hoewel de saxofoon vooral bekend is uit de pop- en jazzmuziek, wordt er de eerste jaren vooral gewerkt aan de opbouw van een goede basistechniek waarbij leuke muziek niet geschuwd wordt: er zijn uitstekende moderne methodes waar met behulp van een CD al heel snel een aansprekend resultaat kan worden geboekt maar zoals voor het leren bespelen van elk muziekinstrument geldt ook voor de saxofoon dat je minimaal een halfuur per dag moet studeren.

De saxofoon, introductiefilmpjeIn de cursus Muzikale Verkenning maken de kinderen kennis met alle gangbare instrumenten en samenspelvormen. Dit introductiefilmpje over de saxofoon wordt ter ondersteuning van deze lessen gebruikt.

Naar aanbod ...

Aanbod saxofoon