Klarinet

 

De klarinet is een houten blaasinstrument. Het is ook een riet-instrument, dat wil zeggen dat je een rietje op het mondstuk moet plaatsen, als je daartegen blaast onstaat het geluid.

Het instrument heeft een grote omvang, je kunt er hele lage maar ook hele hoge noten op spelen. De klarinet kan je gaan bespelen vanaf ongeveer 8 jaar, je moet in ieder geval je boventanden gewisseld hebben. In het begin leer je al snel een aantal grepen waardoor je al gauw eenvoudige liedjes kan spelen. Het leuke van een klarinet is dat je er zoveel verschillende stijlen muziek op kan spelen. Zo kun je er klassieke muziek, jazz-muziek maar ook volksmuziek (bijvoorbeeld klezmer) op spelen.

Er bestaan klarinetten in verschillende soorten en maten. Hoe groter de klarinet hoe lager de toon. Zo klinkt een Basklarinet vrij laag terwijl een Es-klarinet vrij hoog klinkt. Deze laatste klarinet is kleiner dan de gewone Bes-klarinet en daardoor ook geschikt voor kinderen om op te beginnen (als je handen nog niet groot genoeg zijn).

Zowel de gewone Bes-klarinet als de Es-klarinet zijn te huur via BplusC.

Ga naar ...

Aanbod klarinet