Harp

 

De harp is een van de oudste snaarinstrumenten ter wereld, ontstaan uit de pijl en boog. De harp heeft een mooie warme klank die veel mensen aantrekt. Hij wordt bespeeld met de vingertoppen van 8 vingers (de beide pinken worden niet gebruikt). Omdat de harp een groot bereik van lage tot hoge tonen heeft, worden twee notenbalken en twee muzieksleutels gebruikt. Net als bij de piano speel je met twee handen, tegelijkertijd melodie en begeleiding.

De harp is een instrument voor jong en oud. Vanaf ongeveer 7 jaar is het mogelijk om harp te leren spelen. Ook volwassenen kunnen met harplessen beginnen. Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen, maar het is natuurlijk wel makkelijk als je het al een beetje kan. Je leert heel snel om echte liedjes te spelen. Om goed harp te leren spelen moet je wel regelmatig (elke dag!) zo'n 20 tot 30 minuten oefenen. Uiteraard heb je thuis een eigen harp nodig.

Bij BplusC wordt les gegeven op de Keltische (ook wel: Ierse of kleine) haakjesharp en op de (grote) pedaalharp. Je begint altijd op de Keltische harp, die 34 snaren heeft en haakjes om de halve tonen te maken. Hierop kun je heel veel verschillende muziek spelen. Volksliedjes uit b.v. Ierland en Zuid-Amerika; klassieke muziek en ook musical- en popliedjes. Als je heel graag harp speelt en je snel vorderingen maakt kun je overwegen om een pedaal-harp aan te schaffen. Deze biedt voor de vergevorderde speler meer mogelijkheden dan de Keltische harp.

Ga naar ...

Aanbod harp