Muziekschool

Piano

De piano is sinds zijn ontstaan rond het jaar 1700 een veelbespeeld en populair instrument gebleven. Dat heeft zijn redenen. In je huiskamer is zo'n ding al een mooi meubelstuk. Een beetje een statussymbool zelfs. Maar belangrijker is wat ermee kan. Voor de piano bestaat een zeer uitgebreid repertoire aan muziek in alle stijlen, van barok tot pop. En dat in alle moeilijkheidsgraden van beginner tot professional. Wat de piano verder aantrekkelijk maakt is dat het een compleet instrument is. Niet alleen melodieën, ook polyfonie en harmonieën kun je erop spelen met alle nuanceringen in geluidsvolume. Daarmee is een piano een poortje naar een wijde wereld waar van alles te beleven is.

Erop leren spelen vraagt wel wat inspanning. Daarom werd, toen het elektrisch keyboard ontstond, wel gevreesd dat de piano door deze uitvinding verdreven zou worden. Op zo'n keyboard kun je immers met een druk op de knop een compleet orkest uit de speakertjes blazen. De vrees bleek ongegrond. Veel mensen die muziek maken willen ook 'echt' zelf spelen. En meer inspanning maakt het meer echt. Dat geldt voor alle takken van sport. Daarom, een piano in je huis betekent al iets. Er ook nog op kunnen spelen betekent meer. Geen plek voor een akoestische piano? Een goede elektrische piano is de eerste paar jaar een goede vervanging.

Wie het wil leren kan terecht bij BplusC. Maar ook wie al het nodige kan en eens wil bijspijkeren of zijn horizon verbreden. Wij hebben alleen gekwalificeerde docenten in huis. Voor klassiek en modern (jazz, pop) hebben we specialisten. Je kunt een richting kiezen maar natuurlijk ook gaandeweg van richting veranderen. 

De piano (klassiek)In de cursus Muzikale Verkenning maken de kinderen kennis met alle gangbare instrumenten en samenspelvormen. Dit introductiefilmpje over de piano wordt ter ondersteuning van deze lessen gebruikt.
Klik hier voor lessen en ensembles

Ga naar...

Alle cursussen piano