Meer weten over...

Instrumenten

Kinderorkest

In het Kinderorkest spelen kinderen van 8 tot en met 12 jaar die minstens een jaar les hebben op een orkestinstrument (dus ook harp en slagwerk), blokfluit of piano. Pianisten moeten een eigen keyboard hebben.

De kinderen leren in het orkest om naar elkaar te luisteren en aanwijzingen van de dirigent op te volgen. Daarnaast maken ze kennis met heel veel verschillende soorten muziek. Maar vooral merken ze hoe leuk het is om samen met andere kinderen muziek te maken. Van docenten en ouders horen we vaak dat kinderen die lid worden van het Kinderorkest, dankzij de wekelijkse repetities en de stimulans die hiervan uitgaat, al snel enorm vooruit gaan op hun instrument. Direct inschrijven? Klik hier!

Het Kinderorkest bestaat uit twee ‘lokale’ orkesten:
Kinderorkest Leiden/Leiderdorp en Kinderorkest Oegstgeest, die voor de reguliere repetities op een eigen locatie spelen en ongeveer 10 keer per jaar een gezamenlijke repetitie hebben op het Da Vinci College, Kagerstraat 7 te Leiden. Deze orkesten zijn natuurlijk toegankelijk voor kinderen uit de gehele regio. Op beide locaties kan er in de pauze buiten worden gespeeld.

Uitvoeringen
Bij uitvoeringen speelt het Kinderorkest samen met het Leidse Kinderorkest, dat onder leiding van dirigent Stijn Schmeddes staat.

Heb je belangstelling en/of wil je vrijblijvend een paar keer komen kijken/meespelen? Mail naar Cursusadministratie@BplusC.nl onder vermelding van Bram Soentjens of bel 0900 23 23 000. 

Repetities JSR Kinderorkest

Oegstgeest o.l.v. Bram Soentjens
Startdatum: woensdag 5 september
Tijd: 16.00-17.30
Lessen: 37
Prijs:  €209,00 voor niet leerlingen en  €159,00 voor leerlingen van BplusC
Locatie: Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9


Leiden ol.v. Stijn Schmeddes
Startdatum: maandag 3 september
Tijd: 16.30-18.00 uur
Lessen: 37
Prijs: € 209,00 voor niet leerlingen en € 159,00 voor leerlingen van BplusC
Locatie: BplusC Rapenburg, Rapenburg 22

Meer over het JSR

BplusC en het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) werken nauw samen. Dat is niet zomaar, want samenspel staat bij BplusC hoog in het vaandel. Eigenlijk vinden wij samenspel een onmisbaar onderdeel van de muzieklessen. De leerlingen leren belangrijke vaardigheden zoals maat en tempo houden, luisteren naar elkaar en de muzikale lijn herkennen. En natuurlijk: goed op de dirigent letten! Door in een orkest te spelen blijf je gemotiveerd, want het is gezellig en een heel orkest klink natuurlijk prachtig. Vandaar dat er mensen zijn die van hun 7e tot hun 107e in een orkest spelen: het blijft boeien. Zet nu de eerste stap door je in te schrijven voor het JSR.

Het Kinderorkest bestaat uit twee deelorkesten, KO Leiden/Leiderdorp en KO Oegstgeest. Het KO Leiden/Leiderdorp repeteert op maandagen van half 5 tot 6 uur in de Oude Vest in Leiden. Het KO Oegstgeest repeteert op woensdagen op De Kring op dezelfde tijd. Deze orkesten repeteren meestal apart en soms zijn er gezamenlijke repetities. In de Kinderorkesten van het JSR is plaats voor alle orkestinstrumenten (blaas-en strijkinstrumenten, harp, slagwerk), en daarnaast ook voor piano en blokfluit. Je kunt al meespelen als je minimaal 1 jaar muziekles hebt. Naast hard repeteren op mooie stukken en het geven van concerten, is het Kinderorkest ook heel gezellig! Tijdens de pauzes wordt lekker buiten gespeeld en het Kinderorkest heeft ook veel extra activiteiten, zoals het grote Sinterklaas-meespeelorkest en het  grote Jeugdsymfonie-orkestenspektakel in het Archeon.