Meer weten over...

Instrumenten

Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek

Alle instrumenten welkom! 
Het JSR is een bloeiend Jeugdorkest met drie afdelingen: een Kinderorkest (8 t/m 12 jaar), Juniorenorkest (11 t/m 16 jaar) en Symfonieorkest (13 t/m 19 jaar). Direct inschrijven? Klik hier!

Het JSR Kinderorkest Oegstgeest bestaat uit kinderen tussen 8-12 jaar, die minimaal één jaar muziekles hebben, en repeteert elke woensdagmiddag van 16.00-17.30 uur in basisschool De Kring in Oegstgeest. 

Bij uitvoeringen speelt het Kinderorkest samen met het Leidse Kinderorkest, dat onder leiding van dirigent Stijn Schmeddes staat. Op dit moment zijn alle instrumenten welkom, zowel bij het Kinderorkest in Oegstgeest als in Leiden. 

Heb je belangstelling en/of wil je vrijblijvend een paar keer komen kijken/meespelen? Mail naar Cursusadministratie@BplusC.nl onder vermelding van Bram Soentjens of bel 0900 23 23 000. 


 

Repetities JSR Kinderorkest

Oegstgeest o.l.v. Bram Soentjens
Startdatum: woensdag 30 augustus
Tijd: 16.30-17.30 uur
Lessen:    38
Prijs: € 169,00 
Locatie: basisschool De Kring, Rembrandt van Rijnlaan 26


Leiden ol.v. Stijn Schmeddes
Startdatum: maandag 28 augustus
Tijd: 16.30-18.00 uur
Lessen:     36
Prijs: € 166,00 
Locatie: Oude Vest

Meer over het JSR

BplusC en het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) werken nauw samen. Dat is niet zomaar, want samenspel staat bij BplusC hoog in het vaandel. Eigenlijk vinden wij samenspel een onmisbaar onderdeel van de muzieklessen. De leerlingen leren belangrijke vaardigheden zoals maat en tempo houden, luisteren naar elkaar en de muzikale lijn herkennen. En natuurlijk: goed op de dirigent letten! Door in een orkest te spelen blijf je gemotiveerd, want het is gezellig en een heel orkest klink natuurlijk prachtig. Vandaar dat er mensen zijn die van hun 7e tot hun 107e in een orkest spelen: het blijft boeien. Zet nu de eerste stap door je in te schrijven voor het JSR.

Het Kinderorkest bestaat uit twee deelorkesten, KO Leiden/Leiderdorp en KO Oegstgeest. Het KO Leiden/Leiderdorp repeteert op maandagen van half 5 tot 6 uur in de Oude Vest in Leiden. Het KO Oegstgeest repeteert op woensdagen op De Kring op dezelfde tijd. Deze orkesten repeteren meestal apart en soms zijn er gezamenlijke repetities. In de Kinderorkesten van het JSR is plaats voor alle orkestinstrumenten (blaas-en strijkinstrumenten, harp, slagwerk), en daarnaast ook voor piano en blokfluit. Je kunt al meespelen als je minimaal 1 jaar muziekles hebt. Naast hard repeteren op mooie stukken en het geven van concerten, is het Kinderorkest ook heel gezellig! Tijdens de pauzes wordt lekker buiten gespeeld en het Kinderorkest heeft ook veel extra activiteiten, zoals het grote Sinterklaas-meespeelorkest en het  grote Jeugdsymfonie-orkestenspektakel in het Archeon.