Muzikale Basisvorming (AMV)

Ukelele

De ukelele is een vrolijk klinkend instrument dat goedkoop is in aanschaf, makkelijk te hanteren is en snel een leuk resultaat geeft. Ook voor kleine kinderhandjes is het heel geschikt.

Ukelele voor kinderen

De ukelele is klein en het is makkelijk er meteen een mooi geluid uit te krijgen. Hierdoor is ukelele heel geschikt voor de kinderhand. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen beginnen met ukelele. Net als in de lessen voor volwassenen staat plezier voorop. Schrijf je direct in!

Voor kinderen waarbij de kracht in de hand en vingers nog niet optimaal ontwikkeld zijn worden veel spelletjes gedaan met geluiden en liedjes die op verschillende manieren begeleid kunnen worden. In het begin wordt vooral gewerkt met de losse snaren en wat daar allemaal mee kan. Er wordt veel gezongen, waardoor ze meteen leren te zingen en spelen tegelijk. Op een speelse manier wordt gewerkt aan ontspanning van hand, arm en schouders en aan eenvoudige techniekjes, die ook heel bruikbaar zijn als een leerling  later wil doorstromen naar gitaar.

Omdat veel kinderen graag improviseren en bewegen is hier veel ruimte voor. Sommigen verzinnen graag zelf liedjes. Anderen bewegen graag en voelen op die manier een bepaalde maat of ritme beter aan. Plezier in muziek staat voorop. Na de eerste les kunnen de kinderen al een paar liedjes begeleiden en na 5 lessen kunnen ze al een heleboel liedjes en geluiden. Noten lezen is niet nodig. Op verzoek kan er aandacht aan noten lezen worden besteed, maar in eerste instantie zijn liedjes met begeleiding het uitgangspunt.

Bij kinderen van 4-6 jaar mag een ouder meekomen. Dit mag maar hoeft niet. Er is een groepscursus op maandag en er zijn individuele lessen of lessen in kleine groepjes mogelijk.

De docente verheugt zich er op kennis met u en/of uw kinderen te maken in een vrolijke ukelele les. Tot ziens bij uw eerste ukelele les!

Naar de cursussen Ukelele, algemene muzikale basisvorming, basiscursussen muziek
Alle cursussen Ukelele