Muzikale Basisvorming (AMV)

Muzikale verkenning

voor kinderen vanaf 7 jaar

Wil je eerst instrumenten  proberen voordat je een keuze maakt? Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is op muziekgebied? Dan is de cursus Muzikale Verkenning heel geschikt voor jou! Maak kennis met muziek, notenschrift en vooral met instrumenten!

Tijdens de cursus maken kinderen een verkenningsrondje langs gangbare instrumenten. Door uitleg en zelf uitproberen, ontdekken kinderen welke instrumenten hen het meest aanspreken. Twee keer per seizoen krijgen de kinderen op vier verschillende instrumenten een proefles, gegeven door een vakdocent.

Op woensdagmiddag 23 januari 2019 vindt er een Instrumentenparade plaats. De kinderen kunnen dan zelf kiezen bij welk instrument zij een les willen volgen.

Wilt uw kind naast Muzikale verkenning ook blokfluit-groepsles volgen? Geef hem/haar dan ook op voor een blokfluit Start. Deze blokfluitgroep duurt 30 of 45 minuten, afhankelijk van het aantal kinderen. De blokfluitlessen sluiten aan bij de liedjes uit de cursus Muzikale Verkenning en worden er indien mogelijk direct vóór of na gepland, zodat uw kind de lessen achter elkaar kan volgen. Als uw kind beide cursussen volgt geldt er een korting.

Uw kind kan de cursus blokfluit Start overigens ook doen zonder Muzikale Verkenning te volgen. De cursussen starten in september in Leiden Centrum (Rapenburg), Oegstgeest (Dorpscentrum) en Wassenaar (Mansveldkade).

Het muzikale basisonderwijs is voor veel kinderen een opstap naar het zingen of het bespelen van een instrument. Voor de meeste kinderen is echter het volgen van minstens één basiscursus aan te raden.

Weet uw kind al heel zeker dat hij/zij een bepaald instrument wil spelen, dan kan uw kind vanaf 5 jaar (blokfluit, zang, viool, piano, ukelele). En vanaf 6 (meeste andere instrumenten) ook direct een instrument leren bespelen of  in een koor leren zingen.

Instrumentenparade

Weet jij al welk instrument je wilt gaan spelen? Nee? Geen probleem!  Kom naar onze feestelijke instrumentenparade!

Je kunt op woensdagmiddag 23 januari tijdens de instrumentenparade allerlei verschillende instrumenten uitproberen. Kinderen kunnen, na inschrijving, zelf drie instrumenten kiezen die zij willen leren spelen en krijgen per instrument een groepsles van 30 minuten. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje met daarbij een speciale muziekopdracht. Wie weet ontdek je zo welk instrument er echt bij je past? Na de instrumenten parade kun je een gratis proefles volgen op het instrument dat jij het allerleukst vond!

Doe mee en schrijf je in!
Wanneer: 23 januari van 14.00 t/m 16.00
Waar: Rapenburg
Deelname kost € 10,00 per kind. 
De instrumentenparade is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar.
Naar alle cursussen muzikale verkenning, basiscursussen muziek
Alle cursussen muzikale verkenning