Muzikale Basisvorming (AMV)

Muzikale verkenning

voor kinderen vanaf groep 4

Wil je eerst instrumenten leren en proberen voordat je een keuze maakt? Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is op muziekgebied? Dan is de cursus Muzikale Verkenning heel geschikt voor jou!

Maak kennis met muziek, notenschrift en vooral met instrumenten! Tijdens de cursus maken kinderen een verkenningsrondje langs gangbare instrumenten. Door uitleg en zelf uitproberen, ontdekken kinderen welke instrumenten hen het meest aanspreken. In november en maart krijgen de kinderen extra instrumentlessen aangeboden. In januari mogen kinderen op een feestelijke instrumentenparade in Het Leidse Volkshuis ook nog eens diverse instrumenten uitproberen onder leiding van de vakdocent.

Meteen inschrijven? Klik hier.

Wil je kind naast muzikale verkenning ook blokfluitgroepsles volgen? Geef hem/haar dan ook op voor een blokfluitgroep.
Les in een blokfluitgroep duurt 30 of 45 minuten per keer, afhankelijk van het aantal kinderen. De blokfluitlessen sluiten aan bij de liedjes uit de cursus Muzikale Verkenning en worden er indien mogelijk direct vóór of na gepland, zodat het kind de lessen achter elkaar kan volgen. Als je kind beide cursussen volgt, krijg je € 30,- korting op de cursusprijs van de blokfluitgroep!

Instrumentenparade

Kom naar onze feestelijke instrumentenparade! Je kunt in januari tijdens de instrumentenparade op woensdagmiddag in locatie Het Leidse Volkshuis verschillende instrumenten uitproberen, elk instrument wordt in een groepsles van 30 minuten gegeven. Ook de kinderen van de cursus Muzikale verkenning in Oegstgeest sluiten zich aan bij deze parade.

De instrumentenparade is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4.
Deelname kost € 8,00 per kind.
Voor leerlingen van de cursus Muzikale Verkenning en Pop-4-kids is de instrumentenparade inbegrepen bij de cursus.
Data en tijden worden nog bekend gemaakt.