Muzikale Basisvorming (AMV)

Kinderen van 0 tot 10 jaar kunnen bij BplusC terecht voor cursussen muzikale basisvorming, waarin ze spelenderwijs kennismaken met muziek. Koorscholing, speciaal gericht op zingen, behoort ook tot de mogelijkheden.

Maak een keuze uit het menu aan de linkerkant voor meer informatie over de cursussen of klik op de cursus hieronder voor inschrijven.

Naar alle cursussen muzikale basisvorming

Een muzikale basis leggen

Kinderen hebben vanaf hun geboorte een natuurlijke gevoeligheid voor muziek. Het stimuleren van deze aanleg is goed voor de ontwikkeling van het kind: op het gebied van taal-/motorische ontwikkeling (muziek prikkelt beweging, en het bespelen van een instrument), sociale vaardigheden (afwisselend luisteren en zelf spelen; samenspel) maar ook op het gebied van de emotionele ontwikkeling (jezelf uiten, emoties ervaren). En dit alles leert het kind spelenderwijs; het plezier staat voorop!

In de lessen muzikale basisvorming draait het om het ontdekken van muziek. Dat gebeurt door te luisteren naar verschillende instrumenten en muziekstukken, maar natuurlijk vooral ook door zelf iets te spelen, te zingen of te bewegen op muziek.

 

Muzikale basisvorming

Meer weten over...