Cultuursjop

home

Links

CKV-surftips voor jou

www.cjp.nl       
Hier staat ook veel informatie over CKV plus een lijst met adressen van instellingen waar je met je Cultuurkaart in Nederland terecht kunt.

www.museumgroep.nl              
Op deze website van de overkoepelende Museumgroep Leiden is alle informatie over de Leidse musea en de vele activiteiten overzichtelijk weergegeven. Je kunt je via deze website abonneren op de gratis museum e-nieuwsbrief, waardoor je op de hoogte blijft van activiteiten in de stad.

www.CultuurMe.nu     
Is de provinciale website voor cultuureducatieve projecten en activiteiten in Zuid-Holland voor het primair en voortgezet onderwijs. Je kunt zoeken op provinciale, regionale, lokale culturele instellingen en individuele kunstenaars en ook op niveau, discipline, regio of prijs

www.deadline.nl           
Deadline is in 2003 opgericht door Bekijk 't. Jongeren geven op de site hun mening over kunst, cultuur en media.

www.Leidsuitburo.nl   
Uitgebreide gegevens over alle culturele uitgaansmogelijkheden in Leiden. Via deze site kun je ook doorklikken naar andere uitburo’s in o.a. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

www.OnStage.nl           
Uitgebreide landelijke gegevens over alle uitgaansmogelijkheden.

www.moviezone.nl
Waar draaien de “betere” films van Moviezone, info over lespakketten en alles over de AnimatieSpecial, waarin je wegwijs wordt gemaakt in de wereld van de animatiefilm. Aan bod komen onder andere de verschillende animatietechnieken en de manier waarop verhaallijnen worden geconstrueerd.

www.erfgoededucatieleiden.nl             
BeMused is een unieke verzameling van actieve en stimulerende lesprogramma's voor het vmbo. Lees op de website meer over BeMused.

www.leidsemusea.nl   
Overzicht van het actuele aanbod van de Leidse musea.

www.i-doe.nl  
iDOE is het contactpunt voor vrijwillige inzet van Leiden. Je kunt hier terecht voor meer informatie over de maatschappelijke stages. Door middel van een formulier kun je aangeven naar wat voor soort stage je op zoek bent.

Overige CKV-ADRESSEN

Deze instellingen doen dit jaar niet mee met Cultuursjop, maar je kunt er natuurlijk wel terecht met je Cultuurkaart voor leuke concerten, voorstellingen, tentoonstellingen en workshops.

LAKCursussen  | www.lakcursussen.nl
LAK| Theaterzaal, toneelstudio en dansstudio
Cleveringaplaats 1, Leiden
t. 071-5 12 48 90 (ma t/m vr 14.00 -16.30u)
info@lakcursussen.nl (algemene informatie)

FILM | www.bioscopenleiden.nl
Het aanbod bestaat uit culturele films uit binnen- en buitenland. Er wordt ook geprogrammeerd in drie bioscopen. Informatie en reserveren via de website. 

Kijkhuis Vrouwenkerksteeg 10, Leiden (tegenover Museum Boerhaave)
Trianon Breestraat 31
Lido Steenstraat 39

Leiden Internationaal Film Festival (LIFF) | www.leidenfilmfestival.nl
Het Leids Film Festival is een middelgroot filmfestival met 10.000 bezoekers, dat sinds 2006 jaarlijks georganiseerd wordt. Op verschillende locaties in Leiden zijn ruim 150 producties te zien, waaronder grote voorpremières en nieuwe films uit onder meer Rusland en Japan. De organisatie streeft ernaar een vernieuwend en verjongend festival te zijn dat de stad Leiden op filmgebied op de kaart zal zetten. In oktober 2014 barst alweer de negende editie los. Houd de website in de gaten!

Leiden Internationaal Film Festival (kantoor)
Lammermarkt 35, Leiden (kantoor)
071-3626797 (informatie geen kaarten)

Het Leids Wevershuis | www.leidswevershuis.nl
Na oplevering bestaat het pand en de historische inrichting daarvan als museum. Het heeft dus geen collectie en is ook niet van plan die te vormen. Er zijn tijdelijke presentaties. Het accent ligt daarbij op gebruikmaking van audiovisuele en interactieve elementen. 

Middelstegracht 143
071–5124061
Toegang gratis

Voor een bezoek buiten de reguliere openings uren of een weef– of spindemonstratie, neem contact op met Anneke Fennema, tel. 071–3010687 of bel 071–5124061.

CKV
Speciaal voor het VMBO heeft Het Leidse Wevershuis in samenwerking met het Regionaal Archief Leiden een programma ontwikkeld: BeMused door ’t Leidse Leven. Meer informatie: www.bemused.nl

LVC | www.lvc.nl 
LVC, is hét poppodium van Leiden en omgeving. Er zijn optredens van (inter)nationale bands en dj's. In de loop van 2014 verhuist het LVC naar een goednieuwe locatie met zalen en studio’s in de Marktsteeg naar muziekcentrum De Nobel. Houdt de website in de gaten voor meer informatie. 

Marktsteeg
info@lvc.nl

Museumgroep Leiden | www.museumgroep.nl 
Op de website van Museumgroep Leiden is alles te vinden over de activiteiten die zij gezamenlijk met de Leidse musea aanbieden voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Word ook lid van de e-nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle culturele activiteiten in Leiden.

www.erfgoededucatieleiden.nl 

Schrijf je op deze site in voor de lesprogramma’s van Museum en School (basisonderwijs) of BeMused (vmbo) die plaatsvinden in de Leidse musea.

Museumgroep Leiden
Museumgroep Leiden is de overkoepelende organisatie van acht Leidse musea en scholen in de Leidse omgeving. BeMused is een verzameling van actieve en stimulerende lesprogramma’s voor het VMBO. Het programma is ontwikkeld door de acht Leidse Musea in nauwe samenwerking met docenten en leerlingen uit het VMBO. De programma’s zijn zo ontwikkeld dat ze aansluiten bij de kerndoelen van verschillende leerwegen en sectoren.

Oude Vest 45a
2312 XS Leiden
071-5168588
Informatie
Contactpersoon voortgezet onderwijs is Anouk van Dijk: Anouk@museumgroep.nl

Het Muziekhuis | www.muziekhuis.nl 
Multifunctioneel muziekcentrum, Concertzaal en opnamestudio
In het Muziekhuis zijn 11 oefenruimtes compleet met backline waar 7 dagen per week zo'n 50 bands repeteren. Ook is er een bar-ontmoetingsruimte, een geluidsopnamestudio, een muziekschool en QBUS: een podium, waar maximaal 250 mensen tegelijk kunnen genieten van gemiddeld zo'n 100 optredens per jaar van lokale en internationale acts, zowel beginnend als gearriveerd en dat in de meest uiteenlopende genres. In Het Muziekhuis bevindt zich de popafdeling van de muziekschool BplusC. Verdeeld over vier leslokalen zijn er gitaar, basgitaar, piano, zang en drumlessen te volgen voor jong en oud. 

Middelstegracht 123   (Oefenruimte, studio’s)
Uiterstegracht 142 (Podium zaalverhuur Qbus)
Meer informatie popafdeling: www.bplusc.nl.
071-5145755

Technolab | www.technolableiden.nl 
Technolab Leiden organiseert workshops en projecten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Hier gaan leerlingen in groepen van 5 à 6 leerlingen gaan zelf onderzoeken, ontdekken en ontwerpen. De workshops worden begeleid door stagiairs en medewerkers van Technolab.

Lange Sint Agnietenstraat 10  (gehuisvest in Museum Boerhaave)
info@technolableiden.nl
071-5662663

Theater ins Blau | www.theaterinsblau.nl 
Theater Ins Blau is een compact theater en een creatieve broedplaats in het centrum van Leiden. Het vlakkevloertheater, met 200 stoelen, biedt in samenwerking met Stadspodia Leiden een afwisselend aanbod van zowel professionele als amateurgezelschappen. Het gloednieuwe theater aan de Haagweg biedt in het seizoen 2013 meer dan 80 voorstellingen. 

Binnen de theaterwerkplaats van Ins Blau krijgen jonge makers de kans om onder begeleiding aan hun productie te werken. Ins Blau wil makers stimuleren naar buiten te komen, weg van de opleiding, het (buiten-)land in. Bij de begeleiding van jonge makers staat voorop dat de maker

binnen de werkplaats de mogelijkheid moet hebben de eigen ideeën in extremo uit te voeren. Elke maker zal het resultaat van het proces presenteren, hetzij in de studio of in de theaterzaal.

Haagweg 6
info@theaterinsblau.nl
071 - 514 46 14

Kaarten voor veel voorstellingen in Theater Ins Blau koop je bij Stadspodia Leiden. Dit kan via de website én aan de dagkassa in de Leidse Schouwburg:
Oude Vest 43
2312 XS Leiden
0900–900 1705 (25 ct pm)
Open dagkassa: maandag t/m zaterdag: 16.00-19.00 uur

RAP Architectuurcentrum | www.rapsite.nl 
In het RAP Architectuurcentrum zijn doorlopend tentoonstellingen te zien over architectuur of stedenbouw of bijzondere ontwerpen in de stad. Jaarlijks wordt er een prijsvraag uitgeschreven waaraan ook scholieren kunnen deelnemen. Verder organiseert het RAP maandelijks lezingen in het Architectuurcafé, worden er workshops gegeven en leiden architecten rond in door hen ontworpen gebouwen. Aan de leestafel kun je terecht om folders, tijdschriften en boeken in te kijken. Voor vragen over architectuur of om informatie op te zoeken, kun je binnenkort terecht in het documentatiecentrum.

071 5137525 (ma t/m wo 09.00-17.00 uur)
info@rapsite.nl

Stadsgehoorzaal Leiden | www.stadspodia.nl
Breestraat 60, Leiden
071-513 17 04

De Veenfabriek | www.veenfabriek.nl 
De Veenfabriek is toonaangevend in muziektheater, produceert regionaal, nationaal en internationaal, brengt publiek naar unieke plekken en genereert veel persaandacht. De Veenfabriek onderscheidt zich op allerlei gebieden. Met spraakmakende kleine en grote muzikale producties en onder de bezielende leiding van artistiek leider Paul Koek timmert de Veenfabriek vanaf de oprichting in 2004 flink aan de weg. De Veenfabriek doet dat van Leiden tot Athene, van Groningen tot Avignon en van Den Haag tot New York met muziektheater en concerten, op locaties, in theaters en musea.

Marktsteeg 1, Leiden (kantoor)
info@veenfabriek.nl
071-3318053

De X | www.de-x.nl 
Concertpodium voor wereldmuziek - jazz - crossover
De X programmeert daarnaast ook singersongwriters, folk en incidenteel popmuziek. Tevens maakt De X deel uit van het 'Leids Jazztrio', samen met Burcht Jazz en Hot House. Gezamenlijk organiseren zij regelmatig jazz-wereldmuziek concerten en festivals als het inmiddels wereldwijd bekende 'Grenzenloos Festival'.

Locatie In Het Muziekhuis
Middelstegracht 123, Leiden
 

Verder...

Verder kent Leiden diverse galeries, buurthuizen, dansscholen en instellingen waar je je kunt inschrijven voor cursussen op verschillende gebieden. Je vind de adressen en activiteiten in de Leidse nieuws- en weekbladen en in de Wegwijzer voor Leiden, een informatie boekje van de gemeente. Deze kan je gratis afhalen bij het stadshuis.