Nieuw lesseizoen bij BplusC 

een coronaproof programma...

Het nieuwe lesseizoen bij BplusC gaat bijna beginnen en we zijn er trots op jullie een coronaproof programma Lessen & Cursussen aan te kunnen bieden.

Dit lesprogramma is gebaseerd op alle kennis en ervaring die we de afgelopen maanden hebben opgedaan in het toepassen van de RIVM-richtlijnen en het omgaan met de verschillende brancheprotocollen. We vragen jullie begrip voor de aanpassingen in ons programma en de gedragsregels waar we ook het komende seizoen jullie medewerking voor nodig hebben.  

Hoe ziet het lesseizoen 2020-2021 eruit? 

BplusC Taallessen 

 • Alle BplusC taallessen worden het komende lesseizoen online gegeven. 
 • Kleine groepen met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. 

Het maximum aantal deelnemers per cursus wordt verlaagd van 16 naar 12 personen. Dit biedt meer ruimte voor persoonlijke begeleiding van de docent en een hoger rendement voor jou als taalstudent.  

We hebben gekozen voor een professionele digitale leeromgeving, die momenteel voor BplusC wordt opgezet. Deze leeromgeving biedt uitstekende audio- en videokwaliteit en is eenvoudig te gebruiken, zowel voor docenten als leerlingen. Voor onze lessen zal in eerste instantie de nadruk liggen op gebruik van de basisfuncties webinar, whiteboard en webbrowser.  

Het platform biedt ruime mogelijkheden om deze basis op termijn verder uit te breiden met een groot aantal beschikbare functies en de BplusC leeromgeving naar eigen inzicht verder te ontwikkelen en professionaliseren.  

We horen het graag als u hiervoor suggesties of ideeën heeft via klantenservice@bplusc.nl 

BplusC Kunst en Beeld

 • Alle BplusC Kunst en Beeld lessen worden het komende lesseizoen op onze leslocaties gegeven. 
 • De lesruimtes zijn afgestemd op de groepsgrootte en voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Dit kan betekenen dat de groep over twee lokalen wordt verdeeld. 
 • Deelnemers aan de lessen maken zoveel mogelijk gebruik van eigen materialen en gereedschappenDe docent geeft hierover advies tijdens de eerste les.   
 • Mocht er tijdens een lockdown geen live les gegeven worden, zullen de lessen online via ZOOM gegeven worden. Uitgezonderd zijn edelsmeden, beeldhouwen, keramiek en portret tekenen en schilderen.

BplusC Dans- en Theaterlessen

 • Alle BplusC dans- en theaterlessen worden het komende lesseizoen op onze leslocaties gegeven. 
 • Leerlingen tot 18 jaar  krijgen les in locatie Het Leidse Volkshuis.    
 • De lesruimtes zijn afgestemd op de groepsgrootte en voldoen aan de RIVM-richtlijnen.   
 • Deelnemers aan de lessen wordt verzocht thuis om te kleden en de kleedkamers alleen te gebruiken om hun spullen (jassen, tassen, schoenen e.d.) neer te zetten.  
 • Mocht er tijdens een lockdown geen live les gegeven worden, zullen de lessen online via ZOOM gegeven worden. Uitgezonderd zijn de dreumes- en peuterdanslessen.

BplusC Muzieklessen 

 • Alle BplusC muzieklessen worden het komende lesseizoen op onze verschillende leslocaties gegeven. De lesruimtes zijn afgestemd op de groepsgrootte en voldoen aan de RIVM-richtlijnen.
 • Vanwege de RIVM richtlijnen zijn in het centrum een aantal lessen verplaatst tussen de locaties Rapenburg, Het Leidse Volkshuis en het Muziekhuis. 

Protocollen voor lessen en cursussen

Voor alle lessen zijn BplusC protocollen opgesteld waarin specifieke richtlijnen en gedragsregels worden beschreven.

Bekijk hier het basis protocol
Bekijk hier het aanvullende protocol

We rekenen op jouw begrip en medewerking. Alleen samen kunnen we er een mooi en veilig seizoen van maken. 

We zien je graag binnenkort bij BplusC! 

Willem van Moort