Nieuw lesseizoen bij BplusC 

een coronaproof programma...

Het nieuwe lesseizoen bij BplusC gaat bijna beginnen en we zijn er trots op jullie een coronaproof programma Lessen & Cursussen aan te kunnen bieden.

Dit lesprogramma is gebaseerd op alle kennis en ervaring die we de afgelopen maanden hebben opgedaan in het toepassen van de RIVM-richtlijnen en het omgaan met de verschillende brancheprotocollen. We vragen jullie begrip voor de aanpassingen in ons programma en de gedragsregels waar we ook het komende seizoen jullie medewerking voor nodig hebben.  

Hoe ziet het lesseizoen 2020-2021 eruit? 

BplusC Taallessen 

 • Alle BplusC taallessen worden het komende lesseizoen online gegeven. 
 • Kleine groepen met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. 

Het maximum aantal deelnemers per cursus wordt verlaagd van 16 naar 12 personen. Dit biedt meer ruimte voor persoonlijke begeleiding van de docent en een hoger rendement voor jou als taalstudent.  

We hebben gekozen voor een professionele digitale leeromgeving, die momenteel voor BplusC wordt opgezet. Deze leeromgeving biedt uitstekende audio- en videokwaliteit en is eenvoudig te gebruiken, zowel voor docenten als leerlingen. Voor onze lessen zal in eerste instantie de nadruk liggen op gebruik van de basisfuncties webinar, whiteboard en webbrowser.  

Het platform biedt ruime mogelijkheden om deze basis op termijn verder uit te breiden met een groot aantal beschikbare functies en de BplusC leeromgeving naar eigen inzicht verder te ontwikkelen en professionaliseren.  

We horen het graag als u hiervoor suggesties of ideeën heeft via klantenservice@bplusc.nl 

Voor vragen en advies kun je terecht op de BplusC taalinformatiedagen.
Deze 
online sessies zullen plaatsvinden op:
- donderdag 3 september, 20.00 – 22.00 uur
- zaterdag 5 september, 14.00 – 16.00 uur

Inschrijven kan via mail aan klantenservice@bplusc.nl of bel 0900 – 23 23000. 
Onze collega’s maken ook graag een afspraak voor een telefonisch in
takegesprek met de docent voor het bepalen van jouw startniveau. 

BplusC Kunst en Beeld

 • Alle BplusC Kunst en Beeld lessen worden het komende lesseizoen op onze leslocaties gegeven. 
 • De lesruimtes zijn afgestemd op de groepsgrootte en voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Dit kan betekenen dat de groep over twee lokalen wordt verdeeld. 
 • Deelnemers aan de lessen maken zoveel mogelijk gebruik van eigen materialen en gereedschappenDe docent geeft hierover advies tijdens de eerste les.   

BplusC Dans- en Theaterlessen

 • Alle BplusC dans- en theaterlessen worden het komende lesseizoen op onze leslocaties gegeven. 
 • Leerlingen tot 18 jaar  krijgen les in locatie Het Leidse Volkshuis.
 • Leerlingen van 18 jaar en ouder krijg les op een alternatieve locatie: de dansstudio van Theater Ins Blau. De start van de danslessen voor deelnemers van 18 jaar en ouder wordt verschoven naar de week van 7 september.      
 • De lesruimtes zijn afgestemd op de groepsgrootte en voldoen aan de RIVM-richtlijnen.   
 • Deelnemers aan de lessen wordt verzocht thuis om te kleden en de kleedkamers alleen te gebruiken om hun spullen (jassen, tassen, schoenen e.d.) neer te zetten.  

BplusC Muzieklessen 

 • Alle BplusC muzieklessen worden het komende lesseizoen op onze verschillende leslocaties gegeven. De lesruimtes zijn afgestemd op de groepsgrootte en voldoen aan de RIVM-richtlijnen.
 • Vanwege de RIVM richtlijnen zijn in het centrum een aantal lessen verplaatst tussen de locaties Rapenburg, Het Leidse Volkshuis en het Muziekhuis. 

Voor alle lessen zijn BplusC protocollen opgesteld waarin specifieke richtlijnen en gedragsregels worden beschreven.
Deze protocollen hangen bij de ingang van alle leslocaties en zijn hier (pdf) online te 
bekijken.

We rekenen op jouw begrip en medewerking. Alleen samen kunnen we er een mooi en veilig seizoen van maken. 

Na afloop van onze proeflesweken laten we je weten of het minimum aantal inschrijvingen is gehaald en of jouw les of cursus doorgaat. Klik hier voor meer informatie over de proeflessen. Let op: je kunt alleen deelnemen aan de (proef)les als je je van tevoren hebt aangemeld! 

We zien je graag binnenkort bij BplusC! 

Willem van Moort