BplusC Club Leiden Noord en Zuidwest

Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de buurt

Bij BplusC in de buurt krijgen kinderen muziek-, theater- of dansles vlakbij huis. Ze ontdekken het plezier van muziek maken, theater, mode en kunst, dansen of programmeren, samen met hun vriendjes uit de buurt.

BplusC Club Leiden Noord 

Start woensdag 28 oktober 2020 | Het Gebouw, Arubapad 2

Als je lid wordt van de BplusC Club Leiden Noord, mag je het hele seizoen meedoen met vier verschillende cursussen, die je zelf uitkiest! Ga je voor rappen of i-Lab? Kunst of streetdance? Zingen, theater of toch mode? Een cursus duurt zes lessen en sluit af met een optreden (als je dat leuk vindt). Daarna kies je de volgende cursus uit, die na iedere vakantie van start gaat. Zo kunnen jouw vriendjes of vriendinnetjes er later ook nog bij! 

Rappen:  
Ben jij de nieuwe Snelle, Lauwtje of Keizer? Wil jij je rapskills tot the next level brengen? Meld je dan aan voor de hiphoplessen van BplusC en score een plek in deze rapgroep! 

i-Lab:  
Robots laten doen wat jij wiltDat noemen we programmerenHet klinkt misschien moeilijk maar dat valt reuze mee! Doe mee en sta versteld van jouw eigen skills en die van robots. En dat is nog niet alles: in deze club ga je ook aan de slag met 3D pennen en 3D printen, VirtualReality en Stop-Motion!  

Zingen:  
Als jij zingend je bed uitstapt of de hele dag liedjes in je hoofd hebt, is deze groep echt iets voor jou! Je leert in een paar lessen hoe je je stem als instrument gebruikt, we zingen veel YouTube-hits en we werken aan een sterke performance.     

Theater:  
Heb je veel fantasie en een groot voorstellingsvermogen? Houd je ervan om in het middelpunt te staan of vind je dat nog een beetje eng? Bij Theater leer je  hoe je iets of iemand anders kunt zijn en hoe je tot een geloofwaardige toneelspeler uit kunt groeien. Daarna speel je op het podium de sterren uit de hemel. 

Kunstklas: 
Kom naar de kunstklas en teken of schilder jouw ideeën tot een ‘eigen verhaal’. Je krijgt uitleg over kleur, perspectief en verschillende manieren van tekenen en schilderen. In de kunstklas mag je van alles uitproberen en ga je naar huis met de creaties waar je het meest trots op bent. 

Streetdance:  
Heb je zin in een stevige dansles? Streetdance is een populaire dansstijl binnen de hiphop scene die de laatste trends op de voet volgt. Van deze stoere moves op toffe muziek word je heel soepel en sterk. Ga lekker los met een lekkere choreografie met jouw freestyle moves! 

Mode:  
Van holbewoner tot VSCO-girl: iedereen wil er hip bijlopen, of je nou in een grot woont of in een flat. Jij toch ook? We gaan de leukste accessoires maken van vroeger tot nu, zoals geluksbuideltjes uit de steentijd, Romeinse hangertjes, middeleeuwse tasjes, haarsieraden uit de pruikentijd en superhippe scrunchies en armbandjes. Sksksksk! 

Wanneer: iedere woensdagmiddag, start 28 oktober
Waar: Het Gebouw
Wie: kinderen van 6 t/m 12 jaar
Tijd
: 14.00-16.00 uur
Kosten: € 150*. Voor dit bedrag ben je het hele seizoen lid van BplusC Club! Later instromen is ook mogelijk. Je kunt in 8 termijnen betalen. 
Schrijf je hier in!

Wil je kind graag lid worden van BplusC in de buurt, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Het Jeugdfonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar dan de contributie en/of benodigdheden. De Cultuurcoaches kunnen helpen bij de aanvraag. Neem contact op via cultuurcoach@BplusC.nl. Kijk voor meer informatie op jeugdfondssportencultuur.nl 

Veelgestelde vragen BplusC Club

 • Wanneer zijn de lessen?  
  Elke woensdagmiddag. Na elke schoolvakantie start een nieuwe club.  

 • Ik wil maar 1 club volgen. Kan dat? 
  Ja, dat kan, je betaalt dan voor het aantal nog te volgen lessen  

 • Ik wil pas na de kerstvakantie lid worden. Kan dat? 
  Ja, dat kan, je betaalt dan voor het aantal nog te volgen lessen  

 • Kan ik ook maar 1 of 2 losse lessen volgen? 
  Nee, je wordt lid van een club en we willen je graag elke week zien. Je kunt wel proeflessen volgen op 14 oktober 

 • De club is al begonnen. Kan ik nog steeds meedoen? 
  Ja, dat kan, je betaalt dan voor het aantal nog te volgen lessen  

 • Kan ik korting krijgen op het inschrijfgeld?

  Wil je kind graag lid worden van BplusC in de buurt, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Het Jeugdfonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar dan de contributie en/of benodigdheden. De Cultuurcoaches kunnen helpen bij de aanvraag. Neem contact op via cultuurcoach@BplusC.nl. Kijk voor meer informatie op jeugdfondssportencultuur.nl 

 • Kan ik eerst een proefles volgen? 
  Op woensdag 14 oktober organiseren we een minifestival. Je kunt dan rappen, streetdancen en aan de slag in het i-Lab of de kunstklas, om te kijken welke club jij het leukste vindt! 

Wil je op de hoogte blijven en als eerste het programma van BplusC Club Leiden Noord ontvangen? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst


BplusC Club Zuidwest

Woon je in Leiden Zuidwest en houd je van muziek maken, theater, dansen of programmeren? Doe dan samen met jouw vrienden mee met BplusC in de buurt Leiden Zuidwest! Deze activiteiten zijn onderdeel van Verwonder om de hoek

Zingen en zo
Maandag 28 september t/m 9 november | Speeltuin Vijfhoven
Als jij zingend je bed uitstapt of de hele dag liedjes in je hoofd hebt is deze club echt iets voor jou! Je leert in een paar lessen hoe je je stem als instrument gebruikt, we zingen veel YouTube hits en je weet al snel wat performen is.  En we zorgen dat we samen een geweldig optreden voorbereiden voor onze familie, vrienden, buren en iedereen die het maar wil horen tijdens het Festival op 15 november 2020!
Groep 3 t/m 5 | 
Schrijf je in

Wereldritmes
Dinsdag 29 september t/m 10 november | Basisschool de Astronaut
Als percussionist kun je heel veel vette ritmes op verschillende instrumenten bespelen. Tijdens deze activiteit leer jij met de groep verschillende instrumenten benoemen en bespelen. Zelfs je eigen lijf is een instrument. Een introductie in de ritmes vanuit de hele wereld. En we oefenen aan onze presentatie voor het Festival waarbij vast niemand stil kan blijven zitten.
Groep 3 t/m 5 | Schrijf je in
Groep 5 t/m 8 | Schrijf je in

Rap
Woensdag 30 september t/m 11 november | Speeltuin Vijfhoven
Ben jij de nieuwe Snelle, Lautje of Keizer? Wil jij je Rap skills en ritme naar een hoger level brengen en een Master of Ceremonies worden. Join dan nu de hiphop lessen van BplusC in de Buurt en leer spelen met taal, klank en beats. Maak je eigen flow en presenteer hem op het Festival.
Groep 3 t/m 5 | Schrijf je in
Groep 5 t/m 8 | Schrijf je in

Streetdance
Donderdag 1 oktober t/m donderdag 12 november | Basisschool de Astronaut
Heb je zin in een stevige dansles. Streetdance is een populaire dansstijl binnen de hiphopscene die de laatste trends op de voet volgt. Van deze stoere moves op toffe muziek word je heel soepel en sterk. Ga lekker los met jouw freestyle moves. Doe mee en gebruik je techniek in een lekkere choreografie en leer hoe je soepel kunt freestylen.
Groep 3 t/m 5 | Schrijf je in
Groep 5 t/m 8 | Schrijf je in

Theater
Woensdag 30 september t/m 11 november | Montessorischool Apollo
Heb je veel fantasie en een groot voorstellingsvermogen? Houd je ervan om in het middelpunt te staan of vind je dat nog een beetje eng? Bij deze activiteit leer je hoe je dit het beste kunt doen. Je leert hoe je iets of iemand anders kunt zijn om tot een geloofwaardige toneelspeler uit te groeien en daarna speel op het podium de sterren van de hemel.
Groep 5 t/m 8 | Schrijf je in