Seniorweb Gratis Cursussen

Oefen je digitale vaardigheden helemaal voor niks!

Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld hoe je foto's bewerkt, WhatsApp gebruikt of leert werken met Word en Excel? Dan kun je thuis oefenen met de onlinecursussen van SeniorWeb. Dat is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Wat zijn de SeniorWeb cursussen?

De SeniorWeb cursussen volg je online en helemaal in je eigen tempo. Je doet dat op het moment dat het jou goed uitkomt. Iedere cursus heeft een eigen gekaderd onderwerp zodat je stap voor stap je digitale vaardigheden kunt ontwikkelen. Bekijk de cursussen op: https://www.seniorweb.nl/cursussen/online-cursussen

Hoe schrijf ik me in?

Stuur een e-mail naar klantenservice@bplusc.nl met als onderwerp of onder vermelding van "Aanvraag Seniorweb". Geef je naam, e-mailadres en geboortedatum door. Na verwerking door de klantenservice krijg je automatisch een e-mail binnen met een wachtwoord. Met jouw e-mailadres en wachtwoord log je in bij SeniorWeb. Kies een cursus uit en ga aan de slag!

Heb je je account?

Ja? Dan kun je hier aan de slag! 

Een kleine greep uit de cursussen 👇

Foto's beheren op je apparaten
Op Seniorweb staan allerlei korte cursussen die je helpen om je foto's te beheren op je digitale apparaten voor zowel Windows, Macs, iPad en iPhone en Android-toestellen en -tablets.

Communiceren via je apparaten
Binnen het aanbod zitten ook cursussen die je helpen te communiceren met digitale apparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kanalen zoals verschillende e-mailprogramma's (Outlook, Gmail, iCloud) en Whatsapp.

Starters- en bedieningscursussen
Heb jij net je eerste computer, smartphone of tablet? Dan heeft Seniorweb ook allerlei cursussen die je helpen bij het instellen van je apparaat en rondleidingen door het systeem of instellingen zodat je je apparaat naar hartelust kunt personaliseren.

Beheer van bestanden
Ook voor hulp bij het beheer van je tekstdocumenten, rekentabellen, foto's, video's en audio kun je terecht bij Seniorweb. Zowel voor lokale opslag op het apparaat zelf als bij opslag in de cloud waarbij je bestanden extern worden opgeslagen bij bijvoorbeeld iCloud, Dropbox of OneDrive. 

En.. Nog veel meer!
In totaal zijn er 45 cursussen die je in je eigen tempo volgt. En er worden constant nieuwe cursussen ontwikkeld.