Digisterker | De bibliotheek en de digitale overheid

Alle BplusC bibliotheekvestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid.

Steeds meer contacten met de overheid verlopen digitaal. Vooral met de Belastingdienst heeft bijna elke burger te maken. Maar niet iedereen is even digitaal vaardig of heeft een computer met internettoegang. Daarom kunt u voor het invullen van de belastingaangifte bij de bibliotheeklocaties van BplusC gratis gebruik maken van computers.

Voor hulp bij het invullen van de belastingaangifte wordt verwezen naar diverse organisaties in Leiden en Leiderdorp die op afspraak kunnen helpen.

De ondersteuning voor de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen is mogelijk dankzij de samenwerking tussen de Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de openbare bibliotheken. Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl

Daarnaast biedt BplusC de gratis cursus Digisterker aan, met praktische oefeningen om zelf aan de slag te gaan binnen de digitale overheid.

DigiSterker | Werken met de digitale overheid

Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen heeft Stichting Digisterker de digivaardigheidscursus 'Werken met de e-overheid' ontwikkeld. BplusC helpt  hiermee mensen op weg met de digitale overheid. Schrijf je dan snel in voor de gratis cursus DigiSterker bij BplusC.

Kijk hier voor de data van Digisterker

U kunt bij BplusC het hele jaar door ook andere cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden voor beginners.

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Digitaal hulpplein wijst de weg als je meer wilt doen met internet en computers!

In de bibliotheek

Meer weten over...