Leeskringen

Meer weten over leeskringen

Mensen ontdekken vaak hun verwantschap met elkaar doordat ze van dezelfde boeken houden. Lezen zorgt voor ontspanning; het is als een reis door een andere wereld. Maar als het boek uit is, willen mensen er wel eens met anderen over praten. In een Leeskring (of Leesclub) is dat mogelijk.
Leeskringen bestaan uit fanatieke lezers, maar ook uit mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen.

Leeskringen bij BplusC
In de verschillende  bibliotheeklocaties in Leiden en Leiderdorp komen regelmatig een aantal leeskringen bij elkaar om te praten over een gelezen boek. Dit zijn zelfstandige leeskringen maar ook leeskringen aangesloten bij Senia.

Leeskringbijeenkomsten worden aangekondigd in de Agenda en op de Actueel pagina van Leeskringen.

Leveren van Leeskringkoffers door BplusC
Wij lenen Leeskringkoffers uit. Dit is een koffer met 7 exemplaren van 1 titel en een informatiemap over de auteur en het boek. U vult een aanmeldings- en reserveringsformulier in en levert deze bij een bibliotheeklocatie van BplusC in. Uit de Boekenlijst voor Leeskringen kiest u minimaal 20 titels. Naast de informatie die u al bijgeleverd krijgt, kunt u veel achtergrond informatie zelf verzamelen. Zie de achtergrondinformatie en interessante websites op deze pagina. 

Aanmeldings- en reserveringsformulier leeskringen
Boekenlijst voor Leeskringen

Uiteraard zijn dit speciaal geselecteerde boeken, die zich goed lenen voor bespreking. Elke titel is omschreven en nieuwe titels zijn in het overzicht gemarkeerd. De boekenlijst geeft leeskringen dan ook een prachtige basis voor titelkeuze.