Interessante sites

Interessante sites

Interessante sites voor leeskringen

Stichting Senia
Mensen samenbrengen met dezelfde interesses. Mooie boeken, boeiende bijeenkomsten en zinvolle gesprekken, dat is wat we willen bieden. Senia werkt met een eenvoudige formule, maar met een grote impact. De leesgroepen worden vaak vriendengroepen die jaren bij elkaar blijven.

Leestafel
Veel informatie over onder andere boeken, schrijvers en taal. Bovendien zijn er circa 1500 recensies te lezen op de site. Tevens is er een forum waarop gediscussieerd kan worden over bovengenoemde zaken.

NRC boeken
NRC Boeken is de weblog van de wekelijkse bijlage Boeken, die elke vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt.

Literatuurplein
Deze website, eigendom van de landelijke bibliotheken heeft een schat aan informatie over fictie. Het richt zich zowel tot lezers die op zoek zijn naar informatie of op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen, als tot de lezers die door deelnemen aan leeskringen, literaire cursussen of schrijfcursussen ook actief in de weer zijn met literatuur.

Recensieweb
Recensieweb bespreekt zo veel mogelijk nieuwe oorspronkelijk Nederlandstalige literaire romans, verhalenbundels en novellen en geeft een zo compleet mogelijk overzicht van recensies elders.

Literatuurforum
Discussieplatform voor literatuurliefhebbers.