Muziek en film

Muziek Top 5

November 2018
Voeding

Ze zeggen wel eens dat liefde door de maag gaat. Maar muziek gaat dat overduidelijk ook. Deze hongerige artiesten maakten allemaal liedjes waarin eten centraal staat. Tijdens de maand november staat Nederland Leest in het teken van voeding. Muziekweb spitte daarom door de Schijf van Vijf en probeerde een gebalanceerde portie muziek voor u klaar te maken.

Zet je tanden in deze overheerlijke playlist vol voedzame muziek

Home grown recipeBeans & Fatback
Voor het muzikale project Beans & Fatback van Onno Smit nodigde hij zijn bevriende artiesten uit en in ruil voor hun medewerking zou Smit uitgebreid voor ze koken. Daar zeiden o.a. Tim Knol, Jet Stevens en Daniel Rose geen nee tegen. Uiteindelijk werd de cd ook vergezeld met een receptenboek waarin de gerechten van Smit staan.

Het pizzaliedAndré van Duin
Een pizza kun je zelf maken of bestellen. Als je voor die laatste optie kiest, komt André van Duin hem bij je bezorgen. Hij maakte een lied over deze ronde schijf met kaas en veel tomaten.

MacArthur parkDonna Summer
Voedselverspilling, het is nog steeds een issue. In dit tragische nummer van Donna Summer komt een versgebakken taart aan zijn einde omdat hij buiten in de regen blijft staan. De groene frosting druipt er troosteloos vanaf. Tot overmaat van ramp is Summer het recept ook nog eens kwijt.

VitaminKraftwerk
Vitaminen, je hebt ze nodig. A, B, C en ga zo maar door. Je haalt ze uit een sinaasappel, of uit zonlicht. Kraftwerk maakte er een lied over en vertellen je waar je deze micronutriënten kunt vinden.

ScovilleVegetable Orchestra
Het Oostenrijkse Vegetable Orchestra weet misschien wel het beste muziek met eten te combineren. Zij maken instrumenten van verse groenten. Zo kun je in hun muziek courgettetrompetten en radijsfluiten terug herkennen. Na elk optreden maken ze soep van hun instrumenten. De titel van dit liedje verwijst naar de schaal van Scoville. Deze geeft de heetheid van pepers aan.