Muziek en film

Muziekweb Luister

Ga met je laptop of smartphone naar een van de vestigingen van BplusC en ontdek via Muziekweb Luister je favoriete muziek.
Een aantal vestigingen hebben een speciale luisterplek.

Muziek cd’s lenen bij BplusC

Via Muziekweb kun je cd’s, muziekdvd’s en vinyl lenen.
7 dagen per week, 24 uur per dag vraag je de muziek aan en wordt het naar je eigen bibliotheek verzonden.

filmbieb.nl

Filmbieb is de filmbibliotheek van Nederland!

Vind je favoriete films en series op Filmbieb! De bijna 10.000 films die je op Filmbieb ziet, kun je lenen via je BplusC bibliotheek.

Nederlandse films (322), Nederlandse series, boekverfilmingen, kinder- en jeugdfilms, buitenlandse films, documentaires en muziek-dvd’s.

 Alle leden van bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook vind je er trailers en achtergrondinfo over onwijs veel films en series! Kijk voor meer info op filmbieb.nl .

Antonia en Karakter, kinderfilms als Iep en Kikkerdril en het oeuvre van Bert Haanstra en Joris Ivens

Bladmuziek

Bladmuziek voor alle mogelijke muziekinstrumenten in verschillende bezettingen is te leen bij bibliotheeklocatie Nieuwstraat.
Zoekt u bladmuziek die niet in de collectie van de BplusC zit? U kunt reserveren bij een andere collectie via onze catalogus.

Muziek top 5
Geld

Op dinsdag 18 september is het weer Prinsjesdag! We luisteren naar de Troonrede en de minister biedt de begroting aan de Tweede Kamer aan. Maar hoe belangrijk is geld nu helemaal?

PoenWim Sonneveld
Wim Sonneveld zingt dit lied als zijn typetje Willem Parel, een volkse Amsterdamse orgeldraaier. De film waarin het lied zit flopte, maar Poen nestelt zich wel in het collectieve geheugen van de Nederlander. Ook omdat de overheid het lied begin jaren 90 inzet om het pinnen te bevorderen. Uiteraard met de tekst ‘Pin pin pin’ in plaats van ‘Poen poen poen’.

Get moneyHef
In een playlist over geld mag hiphop natuurlijk niet ontbreken. Mo’ money, mo’ problems? Niet voor Hef. ‘Zo lang je money pakt is het okee’ rapt hij in het nummer Get Money. Hij kan niet anders dan money maken. ‘Dat is alles wat ik weet, mama’, aldus de rapper uit Hoogvliet.

Harde muntDe Kift
De Kift wijdt hun complete album Bidonville aan geld. Het hoesje bestaat uit een dikke stapel bankbiljetten uit een land waar de inflatie welig lijkt te tieren. Harde Munt is een fraaie ode aan de vrije markt waar het sarcasme vanaf druipt.

Just got paidZZ Top
Toch kent iedereen dat voldane gevoel wanneer je geld in je zak hebt. Zeker wanneer je er hard voor hebt gewerkt. De drie heren van ZZ Top bezingen dat gevoel in Just Got Paid.

First I look at the purseThe Contours
Wanneer je zelf je geld niet kan of wil verdienen kan je ook altijd nog op zoek gaan naar een rijke partner. De mannen van The Contours kijken niet naar het haar, de kleding of het uiterlijk van een meisje. Het enige wat telt is de inhoud van haar portemonnee.

Muziek en film

meer over...