Digi-vaardigheden

Belastingspreekuur

Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of online toeslagen aanvragen of wijzigen, kunnen terecht bij de bibliotheek. De bibliotheek biedt een belastingspreekuur ter ondersteuning bij de digitale aangifte of aanvraag.

Op maandag 19 maart of 9 april helpen studenten van de Leidse rechtswinkel je met de aangifte van je belasting in bibliotheek Het Gebouw . Dinsdag 10 of 20 april staan ze voor je klaar in bibliotheek Nieuwstraat.

De computers van de bibliotheek zijn beveiligd en de gegevens worden niet bewaard.

Afspraak maken
Meld u aan bij de balie of mail naar klantenservice@bplusc.nl
Deze hulp is gratis, ook als u geen lid bent van de bibliotheek.

Alleen particulieren komen in aanmerking voor deze hulp, zzp-ers niet. Voor mensen met een jaarinkomen onder € 25.000 is de belastinghulp gratis, daarboven wordt € 20,- in rekening gebracht.

Meebrengen
Als u een afspraak heeft gemaakt, hoort u precies wat u moet meebrengen naar het spreekuur.

Denk aan:

  • een werkend DigiD (indien mogelijk, controleer thuis door zelf een keer in te loggen of de opgeschreven gebruikersnaam en wachtwoord kloppen).
  • jaaropgave
  • documenten die relevant kunnen zijn, zoals aan bonnetjes als er specifieke giften of zorgkosten zijn die afgetrokken moeten worden. Een overzicht van de hypotheekschulden als je in aanmerking wilt komen voor hypotheekrente aftrek. Een rekeningoverzicht als meer vermogen is dan (+/- 20.000 euro).

Wilt u hulp bij het aanvragen van Toeslagen kom dan naar het Formulieren spreekuur: elke maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur in locatie Nieuwstraat.

Zelf aangifte doen

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt BplusC gratis computer- en internetgebruik in onze bibliotheken. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.