Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent.

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Ook dan kun je bij BplusC terecht voor gesproken boeken. De collectie bevat maar liefst ruim 45.000 titels. Te beluisteren via streaming. Voor iedereen die een leesbeperking heeft en lid is van de bibliotheek BplusC.

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, moet je bij het inschrijven op de website aangeven dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. Meer informatie over de inschrijfvoorwaarden vind je op www.bibliotheek.nl/passendlezen.

Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Wil je meer weten over Bibliotheekservice Passend Lezen?

Bezoek dan de website: www.passendlezen.nl

Hoe werkt het?

Voor leden van de Bibliotheek is gebruik maken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Ga naar toegang.bibliotheek.nl om in te loggen met jouw lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek. Je krijgt dan direct toegang tot de ruim 45.000 gesproken boeken. Zet de titels die je wilt lezen op het boekenplankje. Op het plankje passen max.15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt. Je kunt de boeken vervolgens afspelen op een pc, tablet of mobiele telefoon. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig.

Instructievideo
In deze video wordt de werking van de website passend lezen in de Bibliotheek stapsgewijs uitgelegd.

Passend Lezen

Meer over...