Doe mee met vakantielezen

Reis met ons mee met Vakantielezen!

Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar andere landen. Met Vakantielezen kunnen jullie tot en met 4 september thuis aan de slag. Dus ga mee op reis!

Vakantielezen | Hoe werkt Vakantielezen?

Tijdens Vakantielezen gaan jullie op schattenjacht. Door de opdrachten te doen kunnen jullie de schatten verzamelen. Heb je alle spellen gedaan en de 6 schatten gevonden? Dan maak je automatisch kans op een prijs.

Wat is het doel van Vakantielezen?
Samen plezier beleven. Zijn sommige opdrachten wat minder geschikt? Pas ze dan vooral aan. Het uiteindelijke doel is om de 6 schatten te verzamelen. Dan hebben jullie alle landen bezocht en de opdrachten gedaan!

Wie schrijven de verhalen voor Vakantielezen?
Dit jaar hebben 6 kinderboekenschrijvers meegewerkt aan Vakantielezen. Deze verhalen kan je exclusief lezen via Vakantielezen. Na de zomer komen de verhalen beschikbaar als e-book in de Online Bibliotheek.

Paul van Loon – Griezelkust
Annemarie Bon – Sprookjeseilanden
Milouska Meulens – Dierenrijk
Harmen van Straaten – Sportmanië
Manon Sikkel - Avonturenland
Tosca Menten - Lachland

Wil je meer verhalen lezen in de vakantie?
Kom langs in de bibliotheek of neem een kijkje op jeugdbibliotheek.nl.

Hoe kan ik meedoen? 
Klik op deze link om je team aan te melden.

Speel ik tegen andere gezinnen?
Nee, bij Vakantielezen draait het om je eigen team. Zo spelen jullie in je eigen tempo en maken jullie zelf de regels. Samen spelen en samen lezen: daar gaat het om!

Is Vakantielezen geschikt voor alle leeftijden?
Ja! Het hele gezin kan meedoen. We hebben de spellen en verhalen bedacht voor kinderen uit groep 3 en 4. Zijn sommige opdrachten minder geschikt? Pas ze dan vooral aan.

Wat zijn schatten?
Met Vakantielezen gaan we naar 6 landen. Doen jullie de opdrachten in een land? Dan verdienen jullie de schat! Lukt het jullie om alle 6 schatten te vinden?

Welke apparaten kunnen we gebruiken voor de Vakantielezen?
De website van Vakantielezen is geschikt voor smartphone, tablet en computer. Met je e-mailadres en wachtwoord kun je overal inloggen.

Wanneer vindt Vakantielezen plaats?
Vakantielezen vindt plaats in de zomervakantie en staat open tot en met zondag 4 september.