Telescopen en verrekijkers lenen bij BplusC

Ontdek je omgeving!

Wil je sterren en planeten ontdekken? Of wil je liever de natuur in gaan om vogels en andere dieren te spotten? Kom dan langs bij BplusC! Vanaf heden lenen wij namelijk telescopen én verrekijkers uit aan bibliotheekleden.  

Bij de bibliotheeklocaties van BplusC kan je met je bibliotheekpas een telescoop of verrekijker lenen. Hiermee heb je twee weken de mogelijkheid om de wereld om je heen te ontdekken vanuit je achtertuin of balkon! 

Jong en oud kunnen met een bibliotheekpas op ontdekkingsreis. Kinderen hebben voor het lenen van een telescoop of verrekijker wel schriftelijk toestemming nodig van een volwassene. Bij het ophalen van een verrekijker of telescoop moet bij de balie een bruikleenovereenkomst ondertekend worden door een volwassene. 

De uitleen van telescopen en verrekijkers gaat via de balie van onze bibliotheeklocaties.* Het is dus ook niet mogelijk om tijdens zelfservice uren te lenen of terug te brengen. Wil je weten of een verrekijker of telescoop beschikbaar is voor de uitleen? Bekijk in de BplusC app de beschikbaarheid. Is een telescoop of verrekijker niet beschikbaar, maar wil je wel graag op ontdekkingsreis? Voor 1 euro kan je in de BplusC app een telescoop of verrekijker reserveren. Je krijgt vervolgens bericht wanneer je gereserveerde verrekijker of telescoop op je ligt te wachten!

*Telescopen en verrekijkers moeten op dezelfde bibliotheeklocatie ingeleverd worden.