Taalvrijwilliger worden

Wat leuk dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden bij het Taalhuis van BplusC! In het Taalhuis komen veel mensen die zich willen ontwikkelen in basisvaardigheden (lezen, schrijven, spreken, omgaan met computer en internet) en daar hulp bij nodig hebben.

Als vrijwilliger zijn er verschillende mogelijkheden om mensen te ondersteunen. Je kunt je daarom aanmelden voor verschillende vrijwilligersfuncties zoals taalvrijwilliger in het Taalcafé, taalcoach bij een leeskring, of begeleider van het computer oefenprogramma Klik & Tik. 

Basistraining Taalvrijwilligers
Wil je je kennis en vaardigheden verbeteren om taalmaatjes optimaal te kunnen begeleiden? Taalhuis BplusC organiseert regelmatig een Basistraining Taalvrijwilligers. Deze bestaat uit vier sessies en richt zich op het begeleiden van laaggeletterden. Dit kunnen anderstaligen zijn (NT2), maar ook Nederlandstaligen (NT1).

Aanmelden voor de basistraining
Indien je interesse hebt in deze training kun je een email sturen naar het taalhuis onder vermelding van 'Basistraining Taalvrijwilligers', met daarin je naam, telefoonnummer, e-mailadres en de organisatie waarvoor je je vrijwillig inzet. Zodra er weer nieuwe trainingsdata bekend zijn, zullen wij je benaderen voor plaatsing.

Contact
Wil je als vrijwilliger deelnemen aan de activiteiten van het Taalhuis, neem dan contact op via mail of telefoon
taalhuis@BplusC.nl of bel 071 516 1627.