Voor de allerkleinsten

Ook baby's houden van boeken!

Al op heel jonge leeftijd kun je beginnen met taalontwikkeling. Door voor te lezen, samen boekjes te kijken of interactief bezig te zijn op tablet of computer. Bij de bibliotheek zijn er verschillende programma's waarmee we de taalontwikkeling bij baby's, peuters en kleuters ondersteunen! Ook wordt er in bijna alle locaties van BplusC Bibliotheken voorgelezen uit prentenboeken.

Boekstart
Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met de waardebon naar de Bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje! Bezoek de speciale BoekStarthoek en bekijk welke nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

De BoekStartcoach van BplusC is er voor vragen van ouders van jonge kinderen over voorlezen en mediagebruik. Zij is wekelijks aanwezig bij het consultatiebureau van het CJG in de Stevenshof en in Leiderdorp. Ze helpt je bij uitdagingen, geeft tips, luistert en gaat samen met jou op zoek naar passende boeken. Heb je een vraag aan de Boekstartcoach? Mail gerust naar boekstartcoach@bplusc.nl.  

Bereslim 
Bezoek onze speciale Bereslimcomputer in de bibliotheken Merenwijk en Nieuwstraat! Op deze computer kunnen kinderen zelfstandig interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken 'lezen'. Het programma is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten. Kinderen hebben de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen. Vraag hier je eigen code aan om Bereslim thuis te gebruiken!

De Voorleeshoek
Bij de digitale voorleeshoek wordt er voorgelezen uit de mooiste, leukste en spannendste prentenboeken voor kinderen tussen de 0 en 10 jaar. De Voorleeshoek ondersteunt voorlezen met beeld en geluid. Alle filmpjes zijn een combinatie van het verhaal met prenten en muziek. De Voorleeshoek is op laptop, tablet en smartphone in onze locaties te horen en te zien en binnenkort voor leden van de bibliotheek ook thuis beschikbaar!

De MediaDiamant (voor ouders) 
Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

VOUW JE EIGEN MEDIADIAMANT (klik op het plaatje)