Voorlezen

BoekStart

Voorlezen aan baby’s, kan dat?
Begrijpen ze dan al verhaaltjes?
En kunnen ze al naar de plaatjes kijken?

Het antwoord op al deze vragen is: JA!

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

In alle bibliotheeklocaties van BplusC is een BoekStart-plek aanwezig waar babyboekjes kunnen worden gelezen en geleend.Jaarlijks worden door BplusC bijeenkomsten georganiseerd om te adviseren over het lezen met baby’s.

Ouders met een baby (tot 1 jaar) uit de gemeente Leiden en Leiderdorp ontvangen een BoekStart waardebon. In ruil voor een ingevulde waardebon bij één van de BplusC bibliotheeklocaties ontvangt u een gratis lidmaatschap voor uw baby en een BoekStartkoffertje. Het koffertje bevat onder andere 2 babyboekjes.

BoekStart in de kinderopvang, het vervolg op BoekStart voor baby's

De kinderopvang en BplusC brengen dreumesen en peuters ook structureel in aanraking met boeken en voorlezen. Er wordt gezorgd voor een mooie leesplek en een aantrekkelijke collectie. Pedagogisch medewerkers worden nog deskundiger in leesbevordering, en ouders worden betrokken en lezen thuis meer voor. Ook verzorgt de bibliotheek een training tot voorleescoördinator.

Kijk hier voor meer informatie

De start van Boekstart in de kinderopvang met een muzikale act van Greet Meesters en Franca Riezenbos

Peuterspeelzalen Steffie, De Ballon, Ot en Sien, Groen Knollenland en Olleke Bolleke zijn tijdens het BplusC Inspiratiefestival voor de Nationale Voorleesdagen gecertificeerd voor BoekStart in de Kinderopvang. De certificaten werden uitgereikt door BoekStart voorleescoördinatoren van De Kleine Beer (Smallsteps) en De Batavieren (De Kinderhaven ). Gefeliciteerd!

Wilt u meer weten over trainingen en certificering BoekStart in de Kinderopvang? neem contact op met onderwijs@bplusc.nl of kijk op de site van BoekStart.  

 

 

BoekStart

BoekStart is een landelijk programma dat lezen met jonge kinderen stimuleert. Op de website van BoekStart staan maandelijks nieuwe boekentips voor baby, dreumes en peuter.

BoekStart voor jou!
Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.