Minecraft challenge

Werkplaats: BiebBouwers

Minecraft fans opgelet! Elke week bouwen aan een Minecraft challenge voor iedereen van 8 t/m 14 jaar in Noord- en Zuid-Holland. Heb jij zin om mee te bouwen? Kom dan naar de Werkplaats van het i-Lab.Werkplaats: BiebBouwers 

Aan het begin van de maand krijg je uitleg over de bouwopdracht. De andere 8 weken kun je samen met nog meer Minecraft fans en met de Werkplaatsbegeleider gaan bouwen aan jouw eigen ontwerp. In de laatste week stuur je jouw bouwwerk in met een filmpje en maak je kans op prijzen! Daarna start er weer een nieuwe challenge.

Je kunt werken op je eigen Minecraftaccount en je eigen device. Heb je geen eigen spullen, dan kun je op het inschrijfformulier aangeven dat een leenaccount en/of leenlaptop wil reserveren.

Wil je vanuit huis meedoen? Dat kan ook. Je ontvangt de opdracht per mail en bouwt zonder begeleiding op je eigen Minecraftaccount. Aan het einde van de maand kan ook jij je bouwwerk insturen met een filmpje en kans maken op een prijs.

Wanneer
Elke woensdag van 14:00 - 17:00 uur in het i-Lab BplusC, Nieuwstraat 4

Elke vrijdag van 14:00 - 17:00 uur, BplusC locatie Het Gebouw, Arubapad 1


Schrijf je in via het inschrijfformulier

Heb je een vraag? Stuur een mail naar: ilab@bplusc.nl

 

Afgelopen edities

Minecraft challenge 2015: Ontwerp jouw ideale BplusC-gebouw 
Hoe zie jij BplusC in 2020 voor je?

Minecraft challenge 2017: Herbouw de historie
Bouw samen aan een Leids historisch gebouw ten tijde van de buskruitramp (1807).
In samenwerking met Erfgoed Leiden

Minecraft challenge 2018: Bouw een Romeinse stad!
Van domus tot tempel, badhuis tot triomfboog: alle gebouwen zijn nodig om een Romeinse stad in Minecraft te laten opbloeien. In samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden.

Minecraft challenge 2019: Bali
Deelnemers konden inspiratie opdoen bij de tentoonstelling BALI – Welcome to Paradise in Museum Volkenkunde.
Er werd gebouwd aan o.a. zeetempel Pura Tanah Lot, het waterpaleis in Ujung, Monkey forest en Pura Dalem Agung, de heilige grot met vleermuizen tempel van Goa Lawah.