Debat in de bieb: Pionieren voor voedselzekerheid

Debat in de bieb: Pionieren voor voedselzekerheid

Kom op zondag 25 november naar bibliotheek Nieuwstraat en praat mee tijdens Debat in de biebEen debat met experts en voedselpioniers uit de regio Leiden

We kijken naar de toekomst van ons voedsel en stellen twee belangrijke vragen: hoe kunnen we alle mensen in de wereld van gebalanceerde voeding voorzien en hoe zorgen we er tegelijkertijd voor dat de productie van voedingsmiddelen ons klimaat niet verder schaadt?

Terwijl de aarde opwarmt, groeit onze behoefte naar brandstof, producten en voeding. Niet alleen in Westerse landen, maar ook in landen die een economische groei doormaken zoals China en India. Kunnen we aan al die behoeftes voldoen zonder het milieu te schaden? Hoe zorgen we ervoor dat overal ter wereld voedsel beschikbaar is, maar hoe beperken we de impact die de voedselproductie heeft op ons klimaat? Tijdens het debat bespreken we nieuwe ideeën en initiatieven met groene voedselpioniers en experts op het gebied van duurzame voedselproductie.

SPREKERS

Linda Grotenbreg
Oprichter en directeur van de start-up Riverfood dat met aquaponics en verticale plantenteelt duurzaam en eenvoudig groente, fruit en vis kweekt. Zonder pesticiden en antibiotica. Linda studeerde maritieme biologie en was voor de oprichting van Riverfood docent biologie op een middelbare school. Door de inzet van de aquaponics methode hoopt ze dat steden zelf voedsel kunnen produceren en onafhankelijker worden van voedselimport. Tegelijkertijd wil ze met deze nieuwe productietechnieken bijdragen aan een betere balans tussen mens en natuur. Meer over www.riverfood.nl

Daan Luining 
Celbioloog en studeerde biologie aan de Universiteit Leiden. Hij werkte als onderzoeker aan de Universiteit van Maastricht mee aan de ontwikkeling van 's werelds eerste kweekvleeshamburger. Het is zijn droom om kweekvlees op de markt te brengen. Met zijn start-up Meatable en zijn Cultured Meat Foundation probeert hij dit mogelijk te maken. Lees meer op www.meatable.com of lees dit artikel (RTLZ.nl)

Bart van Opzeeland 
Campagneleider Duurzame Voedsel bij Milieudefensie NL. Milieudefensie zet zich in voor eerlijk en gezond voedsel, en pleit er onder meer voor om ons eten van dichtbij te halen. In 2010 richtte Bart Foodwatch op, een organisatie die misstanden aan de kaak stelt die betrekking hebben op onze voedselvoorziening. 
Lees ook: milieudefensie.nl/over-ons/themas/voedsel

Trending Topics