Centrum voor Amateurkunst

Tips voor het aanvragen

Het indienen van een goede subsidieaanvraag is een hele kunst. Zeker in een tijd dat de vraag om steun groeit en veel fondsen steeds efficiënter met aanvragen om moeten gaan. Het bespaart u en het aangeschreven fonds tijd en moeite wanneer uw aanvraag direct goed terecht komt. Het is daarom zaak gericht te zoeken naar fondsen die een doelstelling en activiteiten hebben die aansluiten bij het onderwerp van de aanvraag.

In het Fondsenboek kunt u via een trefwoordenlijst zoeken naar fondsen die voor u geschikt zijn. De FondsenDisk biedt zelfs de mogelijkheid om op alle woorden in de teksten te zoeken.

Het is ook zaak uw informatie bondig en helder te presenteren.
Wij geven u daarvoor graag enige tips:

  • Geef uw brief een persoonlijk cachet. Algemene "rond-schrijf-brieven" spreken maar weinig mensen aan.
  • Zorg ervoor dat op de eerste pagina van uw brief bondig staat uitgelegd wie u bent, wat u vraagt en waarom u dit fonds benadert.
  • Zorg er ook voor dat de gegevens over uw financiële positie en aangaande het verzoek dat u voorlegt, helder zijn en kloppen. Begroting én dekkingsplan helpen daar bij.
  • Wees open over uw verdere fondsenwerving. Bied bijvoorbeeld aan nadere informatie te zenden zodra één van de andere fondsen die door u benaderd zijn, een besluit genomen heeft.
  • Vergeet niet uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, contactpersoon te vermelden.
  • Bied aan nadere gedetailleerde gegevens desgewenst toe te zenden en geef bijvoorbeeld aan welke informatie u heeft (jaarverslag, jaarcijfers, statuten, uittreksel KvK, etc).

Bron: FIN Vereniging van Fondsen in Nederland