Centrum voor Amateurkunst

Speeddaten voor het Leids Amateurkunst Festival 2017

In het najaar van 2017 kunnen amateurs van alle kunstvormen tijdens het tweejaarlijks Leids Amateurkunst Festival (LAF2017) zich presenteren aan een groot publiek. Het thema voor 2017 is: Onze Leidse Stijl.

Ter inspiratie en ter bevordering van samenwerken organiseert het LAF voor alle amateurkunstbeoefenaars uit Leiden en omgeving op donderdagavond 27 oktober aanstaande een inspiratieavond met speeddate in BplusC locatie Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a. Aanvang: 19.30 uur.

De presentatie van de avond is in handen van theaterregisseur Natasha Schulte. Toegang gratis, aanmelden: info@leidsamateurkunstfestival.nl.

Onze Leidse Stijl - Thema LAF 2017

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Van Doesburg De Stijl oprichtte in Leiden. LAF2017 sluit hierop aan. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door kunstvormen uit de eerste helft van de vorige eeuw en door de kunstvormen uit tijdschrift De Stijl in het bijzonder.

De Stijl bestond uit kunstenaars onder wie Van Doesburg, Berlage en Mondriaan. Zij streefden naar een betere wereld, naar vernieuwing in de kunst door samenwerking in een sfeer van vrijgevochtenheid.

Dit willen we terug laten komen in het Festival volgend jaar. Niet de letterlijke kunstvormen, maar door de sfeer uit die tijd en door crossovers van kunstdisciplines.

Unieke combinaties en bijzondere presentaties

De festivalopzet is dat amateurs van verschillende kunstdisciplines zich presenteren in hun eigen stijl, maar wel samen met amateurs uit andere kunstvormen. Of geïnspireerd door andere gezelschappen hun eigen repertoire vertolken in een totaal andere setting dan normaal.

Door de unieke samenwerkingen en presentaties die dan tot stand komen, verwachten we het publiek te trakteren op onverwachte combinaties. Denk aan: fanfare & mime, mode & film, schilderkunst & toneel, dans & fotografie enz. Om samenwerking te stimuleren nodigen we alle amateurkunst beoefenaars uit Leiden en omgeving uit op de inspiratieavond op 27 oktober met als doel bijzondere matches te laten ontstaan.

Leids Amateurkunstfestival (LAF)

Het LAF is een initiatief van de Werkgroep Amateurkunst (WAK) en de Contactgroep Leidse Koren (CLK) en is ontstaan vanuit de behoefte van amateurverenigingen om zich op een vernieuwende en inspirerende manier te presenteren. Dit realiseren zij door verrassende vormen van samenwerking aan te gaan, door anders-dan-andere muziek in te studeren en door de mogelijkheid om in workshops en masterclasses nieuwe vaardigheden en inzichten op te doen.

De harde kern wordt gevormd door de vele koren die Leiden rijk is, met daarnaast andere muzikale gezelschappen, fotografen, dansgroepen, theatergezelschappen en dichters. De amateurkunstenaars leveren zo een bijdrage aan het culturele leven in de stad en verhogen daarmee de aantrekkelijkheid van Leiden als stad om te wonen en als vestigingsplaats voor bedrijven en organisaties.

Tijdens de edities van 2011 en 2013 stonden hedendaagse Nederlandse componisten centraal en in 2015 was het thema hedendaagse Scandinavische muziek.

Voor in de agenda

  • Leids Amateurkunst Festival 2017: Onze Leidse Stijl (oktober 2017)
     
  • Inspiratieavond, speeddate en borrel: donderdag 27 oktober 2016

Van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur
BplusC locatie Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a, Leiden
Deelname gratis, aanmelden via: info@leidsamateurkunstfestival.nl

Meer informatie: www.leidsamateurkunstfestival.nl