Centrum voor Amateurkunst

Jubileumconcert kamerkoor Vocalei: Passie en Verwondering

Op zaterdag 25 maart a.s. om 20.00 uur geeft Kamerkoor Vocalei een jubileumconcert onder leiding van Arthur Koopman. Het concert wordt begeleid door Jan Hoegee op orgel en piano. Ook een koperensemble werkt mee aan het concert. Locatie: Evangelisch-Lutherse Kerk, Hooglandse Kerkgracht 26 te Leiden. 

Kamerkoor Vocalei zingt al 30 jaar met veel enthousiasme, zowel geestelijke als wereldlijke muziek. In deze passietijd zingt het koor “And the mother did weep” uit het Stabat Mater van Jenkins. Van Rheinberger worden 5 hymnes uitgevoerd, waaronder Tribulationes.

Verdriet is het thema van de prachtige muziek van Purcell die hij in 1695 schreef bij het overlijden van Queen Mary: The Funeral Music. Ook passie in de betekenis van (onbeantwoorde) liefde komt aan bod, zo mooi getoonzet door Mozart in twee nocturnes en door Brahms.

Maar naast passie ook verwondering en blijdschap. Verwondering rond de geboorte van Christus in een Magnum Mysterium van Lauridsen van wie we ook het ijle “Sure on this Shining night” zingen.

En een Magnum Mysterium van William Byrd uit 1607. Blijdschap in de jubelende Psalm 150 van Schütz, tijdgenoot van Purcell.

Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop voor € 12,50 bij de leden en via de website: www.vocalei.nl