Van Boek tot Doek: The Father

Kom jij ook kijken?

In The Father (2020) worden we als kijker meegenomen in de belevingswereld van hoofdrolspeler Anthony (Anthony Hopkins). Een tachtigjarige man wiens leven steeds meer wordt gedomineerd door de gevolgen van dementie. Zijn ervaringen van frustratie en vervreemding voelen aan alsof deze onszelf toebehoren en langzaam ontstaat een web van onduidelijkheid en verwarring, precies zoals Anthony zijn leven ervaart.

De film die is gebaseerd op: Le Père; van Florian Zeller is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.  

In de jaren 2010 schreef Zeller een theatertrilogie bestaande uit La Mère (2010), Le Père (2012) en Le Fils (2018). Vooral Le Père oogstte veel lof en werd in verschillende landen vertaald, waaronder in België en Nederland.[3][4] Het werd in 2014 bekroond met de Molière-prijs voor beste toneelstuk en twee jaar later genomineerd voor de Tony Award voor beste toneelstuk. In 2019 maakte Zeller onder de titel The Father (2020) ook een Engelstalige verfilming van het toneelstuk. 

Programma:
19.15 -19.45 uur: Inloop met kopje koffie, thee, kaartverkoop  
19.45 - 20.00 uur: Inleiding op de film door Peter- Paul Chaudron 
20.00 - 22.30 uur: Film met pauze  

BplusC Bibliotheek Merenwijk,  
Rosmolen 4, Leiden   
Entree: 6,00 (alleen pin) 

De boekverfilmingen in de bibliotheek Merenwijk zijn een samenwerking met de wijkvereniging Merenwijk. De films worden ingeleid met een bespreking van boek en film. De films vinden plaats op elke laatste vrijdag van de maand. Uitgezonderd juni, juli en augustus en december.

 

Terug naar het overzicht