Stad in Steentjes

Het grootste bouwevenement dat Leiden ooit kende is van start

Op initiatief van Oud Leiden, Erfgoed Leiden, de Open Monumentendagen en BplusC worden kinderen van 6 tot 106 uitgenodigd om hun favoriete gebouw, gebeurtenis of voorwerp uit Leiden na te bouwen in Lego. Deze bouwwedstrijd start op 1 juli en loopt door tot eind oktober. 

Wie kent het bekende Deense bouwsteentje niet? Als ook jij eens wat heel anders wil bouwen, samen met je klas, je opa, je kleinkind, de buurjongen of de BSO; dan is dít je kans! Of het nu een stadspoort is, of de 3-octoberkermis, een mooi monument of een heuse Rembrandt: het mag allemaal: als het maar iets met verleden of heden van Leiden te maken heeft.  

Vanaf nu kun je aan de slag! En vanaf de Open Monumentendagen op 11 september wordt er ook gebouwd op verschillende plekken in de stad, en BplusC bibliotheeklocaties met een spannende finale-week in de herfstvakantie. Meedoen voor de gezelligheid mag, maar er is ook een jury!  

De winnaars van Lego-Masters 2021, Thomas en Roy zullen in de jury plaats nemen. Er zijn drie leeftijdscategorieën, en je kunt zowel een foto insturen, áls je bouwwerk zelf. Die verzamelen we op een centrale plaats in de stad en we hopen zo allemaal bijzondere bouwwerken uit Leiden te kunnen laten zien. De prijsuitreiking is op 24 oktober! 

Schrijf je in op dit inschrijfformulier om mee te bouwen op een van onderstaande locaties.


De bouwdata op onze bibliotheeklocatie zijn:

vrijdag 17 september 13.00-17.00 uur bibliotheek Het Gebouw
zaterdag 25 september 10.00-14.00 uur bibliotheek Merenwijk
woensdag 29 september  13.00-17.00 uur bibliotheek Nieuwstraat
woensdag 6 oktober  13.00-17.00 uur bibliotheek Leiderdorp
woensdag 20 oktober 10.30-14.30 uur bibliotheek Stevenshof

 

Zie voor inspiratie, spelregels en meer informatie: www.stadinsteentjes.nl 

 

Terug naar het overzicht