Nobel Award

Voorronde 2

Editie 2019 van de Nobel Award Leiden voor Muziek beleeft in Qbus op vrijdag 8 november de 2e voorronde.
5 bands voor 5 euro en natuurlijk kan je ook dit jaar mee stemmen en daarmee jouw favoriet via de halve finale de finale in helpen! Op de planken: The Various - The Beholders - Loco/Motive - Teddy Macrander - De b-kant

De Grote Prijs van de Bollenstreek is al sinds de jaren '90 de popprijs voor de Rijn-, Duin- en Bollenstreek. Waar de Grote Prijs zich voorheen voornamelijk op bands richtte, worden tegenwoordig onder de nieuwe naam De Nobel Award alle soorten artiesten uitgenodigd om mee te doen. Producers, rappers, singer-songwriters, dj's, maar natuurlijk ook nog bands.

Zij nemen het tegen elkaar op voor een professionele jury, maar ook het publiek heeft een stem in de uiteindelijke uitslag.
Alle genres zijn welkom, zolang de artiesten maar eigen muziek spelen, dus geen covers.

De organisatie heeft ten doel het onafhankelijk en transparant ondersteunen van cultuur, in de breedste zin van het woord. Dit doel tracht zij te verwezenlijken door diverse concoursen te organiseren.
De concoursen (wedstrijd waarbij een jury de winnaar bepaalt) worden georganiseerd in samenwerking met diverse andere organisaties uit de Gemeente Leiden, zoals bedrijven, poppodia, horeca, winkeliers, etc.
Er wordt ingezet op duurzame relaties.

Door deze partijen bij elkaar te brengen wordt getracht een positieve synergie te creëren waar alle betrokkenen profijt van hebben. Daarnaast profiteren alle betrokken van de exposure die zij krijgen door de publiciteit die rondom de concoursen worden verspreidt en de aandacht die zij tijdens de evenementen krijgen.

De Nobel Award biedt acts dé ideale kickstart van hun carrière door de samenwerking met professionals uit de industrie, die de jurering (zowel tijdens de selectie als tijdens de rondes) en de prijzenpakketten mogelijk maken.

Terug naar het overzicht