Lunchconcert

Lunchconcert door het Dahlia Trio

Op dinsdag 28 maart geeft het Dahlia Trio een lunchconcert in de Theaterzaal van BplusC in Leiden.

Het trio bestaat uit de celliste Maria Laura Miguélez Torres, de klarinettiste Elisa Sgorbini en de pianiste Myrto Tzelisi. Op het programma van dit lunchconcert staan werken van Johannes Brahms t.w.het allegro non troppo uit de Sonate voor piano en cello opus 38 en het Trio voor klarinet, cello en piano opus 114.

Het optreden van het Dahlia Trio begint op dinsdag 28 maart om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro kunnen op de dag van het concert vanaf 12.15 uur gekocht worden aan de kassa in het BplusC-gebouw aan de Apothekersdijk 33 in Leiden. Een kopje thee of koffie voorafgaand aan het concert, is in de toegangsprijs begrepen.

 


figuur 1: het Dahlia Trio

 

Celliste Maria Laura Miguélez Torres, geboren in Spanje, studeerde aan het Conservatorium van Vigo. Nadat zij in Spanje het bachelor-diploma had behaald, studeerde zij verder aan het Conservatorium van Utrecht waar zij onder leideing van Timora Rosler het master-diploma behaalde. Tijdens haar studie nam zij deel aan diverse meestercursussen van internationaal beroemde cellisten.

Klarinettiste Elisa Sgorbini, geboren in Italië, behaalde aan het G. Nicolini Conservatorium in Piacenza het bachelor-diploma en aan het Verdi Conservatorium in Milaan het master-diploma. In Nederland, aan het Utrechts Conservatorium, behaalde zij nogmaals het master-diploma.

Pianiste Myrto Tzelisi werd geboren op Kreta en voltooide cum laude haar pianostudie aan het Attiko Conservatorium. Aan de Universiteit van Athene studeerde zij natuurkunde. In 2016 voltooide zij deze studie. In Nederland zette zij haar pianostudie voort aan het Conservatorium van Utrecht en sloot deze studie af met het behalen van het master-diploma. Onder leiding van Stéphane De May tenslotte, vervolmaakte zij haar spel aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. 

Terug naar het overzicht