Living Library

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Er is een collectie aan Levende Boeken met de verhalen van allerlei mensen. Dit zijn verhalen die je wellicht in het dagelijks leven niet snel hoort of van mensen waar je niet vaak mee praat. Kom op 11 februari langs bij Bibliotheek Nieuwstraat en ontdek de bijzondere verhalen van anderen. 

Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong met als doel: stigmatisering en vooroordelen tegengaan. Om dit te bewerkstelligen worden bezoekers van het evenement geconfronteerd met verschillende vooroordelen en breiden ze zo hun kennis over mensen en hun eigen vooroordelen uit. Klopt wat we denken over anderen op basis van uiterlijk vertoon wel met de werkelijkheid?  

De werkwijze 
Tijdens de Living Library in Bibliotheek Nieuwstraat is een divers aanbod boeken 'te leen'. Iedere boektitel representeert een bepaald vooroordeel en kan 'geleend' worden voor een gesprek. De volgende genres van vooroordelen zijn op 11 februari aanwezig bij BplusC: borderline, trans man, trans vrouw, kindermishandeling, depressie, assistenthond gebruiker, perfectiedrang, slachtoffer seksueel geweld, invisible disability, BDSM en vluchteling. Zij zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten?  

De officiële opening zal plaatsvinden om 13.00 uur en gedaan worden door de decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Prof.dr. Joanne van der Leun.

Dit evenement is een samenwerking van BplusC met Living Library en de Universiteit Leiden. 

 

Locatie: BplusC Bibliotheek Nieuwstraat 

Datum: 11 februari 2023 

Tijd: 13:00-16:30 uur 

Entree: gratis 

Terug naar het overzicht