Lezing

Lezing over Boudewijn Büch

Inclusief boekpresentatie “Ik, Boudewijn Büch”

Twintig jaar geleden overleed schrijver, dichter en televisiemaker Boudewijn Büch. Hij woonden in de jaren 70 in Leiden en zijn boeken en passies zijn nog altijd goed voor duizenden gesprekken. Met twee lezingen en een wandeling gaan we Boudewijn Büch weer onder de aandacht brengen.

Dit programma is in het kader van Nederland Leest. Aanmelden is niet nodig.

Ik Boudewijn Büch
Boudewijn Büch komt na 20 jaar weer tot leven in het boek “Ik, Boudewijn Büch” van Guus Bauer. Hij kijkt over de schouder van zijn eerste uitgever en stuurt hem naar onderwerpen en plekken uit zijn leven. Zo “loopt” hij ook rond in Leiden en heeft er natuurlijk een mening over.

Wat is er nog van Boudewijn zijn nalatenschap over? Is hij in de vergetelheid verdwenen en alleen nog een straatnaam? Of is er na al die jaren nu zicht op zijn echte nalatenschap en zijn wereld? Met zijn fictieve wederkomst wordt het rechtgezet en Guus Bauer verteld de verhalen rond het nieuwe boek “Ik, Boudewijn Büch”.

Sint Helena
Het prachtige eiland Sint Helena is vijf dagen varen van Afrika en tot voor kort was er zelfs geen vliegveld. Napoleon was er naar toe verbannen omdat je er niet van kon ontsnappen, iets wat een veroordeelde Nederlandse smokkelkapitein in de jaren negentig toch is gelukt.

Ron Moerenhout was met een van de laatste boten naar het eiland en hoorde daar over de spectaculaire ontsnapping. Hij komt vertellen over Sint Helena aan de hand van zijn twee boeken “Laatste boot naar Sint Helena” en “De vluchtende Hollander”, volgens Peter R. de Vries een absolute aanrader.

Büchwandeling 
Boudewijn Büch woonde in de jaren 70 op diverse plekken in Leiden. Hij kreeg er zijn bekendheid als dichter, schrijver en TV persoonlijkheid. Leiden was de stad waar hij tot bloei kwam en hij schreef en dichtte ook veel over de stad. Er zijn veel plekken en verhalen die een relatie hebben met Boudewijn Büch. Arjan Honkoop neemt je mee door de binnenstad langs Büchiaanse plekken en verhalen. Han Ruijgrok draagt tijdens de wandeling gedichten en teksten voor.

Het boek “Ik, Boudewijn Büch” is na de lezing te koop voor €18.50 inclusief een gratis Büchmania Magazine, ter waarde van €15.00.

Programma
13.00 uur Inloop
13.15 uur Lezingen “Ik, Boudewijn Buch” door Guus Bauer. Sint Helena door Ron Moerenhout.
15.00 uur Signeren en verzamelen voor de Büchwandeling
15.30 uur Start Büchwandeling met Arjan Honkoop en Han Ruijgrok.
16.30 uur Einde wandeling bij Nieuwstraat 4.

Letterlijk, een maand lang vieren wij de letteren in Leiden. Met lezingen, boekpresentaties, debat, workshops en meer. Van scholen tot musea tot boekwinkels tot jouw favoriete plekje op de bank; even draaien ze allemaal om boeken.
Van 17 november tot en met 18 december bundelen we de verschillende literaire krachten die in de stad actief zijn tot een groter en sterker geheel. Wij presenteren Leiden als stad van kritische denkers, in kunst en wetenschap én wij investeren in de volgende generatie van kritische denkers.
Letterlijk Leiden promoot bestaande en nieuw initiatieven door Leidse makers. In onze stad van kennis en cultuur gebeurt al zo veel. Wanneer we deze krachten bundelen krijgen we een maand lang vol prachtige evenementen rondom taal en literatuur. 
Terug naar het overzicht