Expositie

Expositie ‘Crafting Cultures’

Kom naar de Bibliotheek Nieuwstraat voor de fototentoonstelling “Crafting Cultures”!

Openingsprogramma 7 juli
17:15 uur - Inloop

17:30 uur - Opening expositie door:
• BplusC bestuurder Willem van den Broek. Hij opent de expositie met een welkomswoord
• Fotograaf en antropoloog Eza Doortmont*. Eza vertelt over haar werk, en vertoont stukjes van haar film ‘Women’s Gold’

18:00 uur - Officiële opening

Achtergrond
Vakmanschap en innovatie gaan al eeuwenlang hand-in-hand. Dat geldt ook voor het heden. Dit is geen nostalgische terugkeer naar een geïdealiseerd verleden, maar een zoektocht naar een duurzamere samenleving. In de wetenschap en innovatieonderzoek kan vakmanschap een centrale rol spelen. Deze relationele rol zien we terug in de foto's uit de tentoonstelling 'Crafting Cultures'.

Deze tentoonstelling toont foto’s van onderzoekers – gelieerd aan LeidenGlobal – die betrekking hebben op het thema vakmanschap en innovatie.

De tentoonstelling
De zeer kleurrijke LeidenGlobal fototentoonstelling “Crafting Cultures” bestaat uit foto’s van diverse academici. In deze foto's visualiseren ze hun visie op het onderwerp ‘vakmanschap’. Het thema wordt in deze tentoonstelling vanuit verschillende hoeken overwogen.

LeidenGlobal
LeidenGlobal is een samenwerkingsverband tussen academici en culturele organisaties met een internationale focus, gevestigd in Leiden. LeidenGlobal is een ontmoetingsplek voor mensen die geïnteresseerd zijn in plaatsen over de hele wereld en de dynamiek tussen deze plaatsen, hun volken, geschiedenis en cultuur.

 

Terug naar het overzicht